Има настанени деца, които не са се родили към този

...
Има настанени деца, които не са се родили към този
Коментари Харесай

Над 50% дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите - сред тях и неродени деца

Има настанени деца, които не са се родили към този миг, посочи министърът

Над 50% дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите от началото на войната са засечени при следващи инспекции на Министерство на вътрешните работи. Понякога се касае за няколко хотела на един и същи човек.

Това разгласи вицепремиерът и длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев по време на блицконтрола в Народното събрание в отговор на въпрос на Ангел Георгиев от " Възраждане ". Той описа, че е имало редица пропуски по реализирането на надзор в този развой.

Стига се до парадокса в хотели с цялостен потенциал да бъдат настанени лица 1,5 пъти повече. Има настанени деца, които не са се родили към този миг. Има и лица, които не са минавали границата, описа Демерджиев. 

Разграничихме бежанците от туристите и тогава броят на тези, които би трябвало да получават протекция, внезапно понижа, добави Министерство на вътрешните работи шефът. При първата инспекция по хотелите открили 3000 по-малко настанени.

Трябва да се откри дали в тези процеси са взели участие единствено хотелиери, има данни за съдействие с украинци за бежански туризъм. Трябва да се откри дали са забъркани и държавни чиновници, сподели още вътрешният министър.

Данните са плод на 2 работни групи с министерството на туризма, изясни Демерджиев. 

Това, което направи постоянното държавно управление, бе да предотвратим една филантропична рецесия, изясни Калина Константина от ПП-ДБ. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР