Отдавна загиналата тропическа буря Офелия спомага за нарастващия риск от наводнения за милиони в Североизточната част

...
Има нарастващ риск от внезапни наводнения за милиони в североизточния
Коментари Харесай

Има нарастващ риск от внезапни наводнения за милиони в североизточния петък, включително района на Ню Йорк, тъй като влагата от останките на отдавна мъртвата тропическа буря Офелия се комбинира с нова крайбрежна буря за да предизвика тежки валежи.

„Остатъкът от Офелия ще се слее с ново ниско налягане, развиващо се по крайбрежието на Каролина днес, преди да се засили, докато се насочва на североизток тази вечер и петък, разпространявайки дъжд обратно в региона, особено крайбрежните райони“, каза офисът на Националната метеорологична служба във Филаделфия в четвъртък сутринта .

Дъждът ще започне за мнозина от четвъртък, достигайки пика си в петък срещу петък през нощта от Мериленд до Масачузетс.

Общите валежи се очаква да варират между 1 и 3 инча, но в някои райони може да паднат повече от 4 инча. До събота са възможни до 5 инча в района на Ню Йорк.

Остава несигурност къде точно ще падне най-лошият дъжд, тъй като метеорологичните модели не са съгласни с това колко близо ще бъде системата за ниско налягане до брега.

Писта по-близо до брега би увеличила общите валежи. Една по-офшорна писта би задържала най-силните дъждове и бури в морето.

Наводнения могат да се случат дори в райони, които получават само един инч дъжд, тъй като земята вече е наситена в много райони на североизток от последните обилни валежи. Най-малко два инча дъжд е паднал през последните седем дни от Вирджиния до Масачузетс, като в някои райони се е увеличил над четири инча.

Системата ще бъде много бавна, за да излезе от региона този уикенд, така че се очаква още дъжд от Бостън до Вирджиния Бийч в събота. Слънцето най-накрая се завръща с пълна сила в неделя, когато високото налягане, ограничаващо валежите, се връща към североизтока и средата на Атлантическия океан.

Заплаха от крайбрежно наводнение при суперлуна

Друг фактор може да влоши наводненията в североизточната част и средата на Атлантическия океан - суперлуна.

В сила са предупреждения за крайбрежни наводнения в Североизточния и Средния Атлантик Предупреждения за крайбрежни наводнения в Североизточната част и Средния Атлантик CNN Времето

Четвъртата и последна суперлуна за 2023 г. ще се случи в петък сутринта, създавайки по-екстремни приливни цикли, които биха могли да увеличат потенциала за наводнения в общностите по Източното крайбрежие.

В резултат на това предупрежденията за крайбрежни наводнения се простират на повече от 300 мили от Бриджпорт, Кънектикът, през Вирджиния Бийч.

Очаква се наводнение до един фут над нивото на земята в ниски райони близо до брегови линии и приливни водни пътища. Метеорологичната служба предупреждава, че е възможно частично или пълно затваряне на пътища.

Рип теченията и много високият прибой са друга грижа. Най-малко 76 души са загинали от разкъсващи течения досега тази година, показват данните на NOAA.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР