Има напрежение в управляващата коалиция по темат аза Украйна, но

...
Има напрежение в управляващата коалиция по темат аза Украйна, но
Коментари Харесай

Владислав Панев: Коалицията няма да се разпадне

Има напрежение в ръководещата коалиция по темат аза Украйна, само че това няма да докара до разпадането й, съобщи депутатът от " Демократична България " Владислав Панев пред.

" Коалицията през цялото време е много друга, защото тя обгръща четири обединения, които са от левия до десния набор. Естествено е да има разнообразни отзиви по доста въпроси в нея. Но в случай че се придържаме към осъществяване на съдружната стратегия в идната година-две, нещата общо взето ще вървят. Има напрежение в обединението по въпроса за Украйна, само че не считам, че това може да я бутне. " - Панев пред " Денят ON AIR ".

Той обърна внимание, че България може да понижи зависимостта от енергийните запаси на агресора Русия. По думите му може да бъде понижена до някаква степен зависимостта от природния газ.

" През новия отоплителен сезон можем да купуваме една трета от газа от Азербайджан. 100% не може да се получи от идващия отоплителен сезон, само че дълготрайните вложения, които могат да понижат зависимостта ни от газа, по принцип, са нещото, което от в този момент би трябвало да го стартираме. " - означи Панев.

Той не счита, че през новия отоплителен сезон изобщо няма да използваме съветски газ. Алтернативата на това да понижим 3 милиарда куб. м., които употребяваме, до милиард и половина, не е доста добра за околната среда, означи гостът.

" Това значи примерно " Топлофикация София " да мине на мазут. Готови ли сме ние на подобен компромис в дълготраен интервал? Според мен - не. " - съобщи Панев.

Той акцентира, че проблемите са съществени и че Европа не може действително да спре да внася съветски газ от идващия сезон.

" Кога ще получим средства от Плана за възобновяване е по вторичен въпрос, доколкото сега държавният бюджет се извършва сносно. Кога ще получим средства не е толкоз значимо, колкото дали ще ги изразходваме тези средства дейно. " - акцентира Панев.

" Говоренето за форсмажор основава по-голям проблем, в сравнение с е войната в Украйна, тъй като в случай че се вкара подобен на държавно равнище, това значи благоприятни условия за анулиране на контракти и банкрути на компании. Тотален безпорядък в бизнес връзките сред стопанските субекти. Хрумването на Нинова го приписвам на неинформираност. Тя въпреки всичко е правист, а не икономист. Не мисля, че това изобщо е на дневен ред. " - сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР