Има напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата

...
Има напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата
Коментари Харесай

Служителите в бюрата по труда искат допълнителни мерки за тяхната сигурност


Има напрежение измежду чиновниците в бюрата по труда в цялата страна, сигнализира заместник-председателят на Националния профсъюз на административните чиновници „ Подкрепа “ Кремена Атанасова. От синдиката упорстват да бъдат подхванати спомагателни ограничения за запазване на живота и здравето на тези чиновници, които работят всекидневно със стотици безработни, съобщи БНР.

Искането е регистрацията на безработни да става по електронен път.

Социално напрежение при сътрудниците в бюрата по труда има и то огромно и то ескалира всеки ден поради тези големи опашки, които са там. Смятаме, че Агенцията по заетостта би трябвало да приема заявки онлайн, сканирани, без да се утежнява обстановката с дипломиран електронен автограф или с ПИК от Национален осигурителен институт, защото множеството хора не имат подобен, разяснява Атанасова.

Междувременно не престават големите опашки пред бюрата по труда.

В столично бюро по труда през вчерашния ден се наложи да се намеси полиция, с цел да въдвори ред. Безработните за регистрация са толкоз доста, че не им стига един ден, с цел да съумеят, а чиновниците са претрупани и някои от тях напущат.

Опашките от чакащи за регистрация в Бюрата по труда в столицата и останалите огромни градове на страната не престават да нарастват доста, съобщи БГНЕС.

Чакащите за регистрация се посрещат от чиновник, който им указва какви документи са им нужни и по какъв начин да бъдат попълнени вярно. Това се случва отвън постройката, на особено обособени места, като част от противоепидемичните ограничения.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР