Има наличие на огромно недоволство, ярост и неудовлетвореност от съществуващия

...
Има наличие на огромно недоволство, ярост и неудовлетвореност от съществуващия
Коментари Харесай

Кольо Колев: Слави Трифонов може да помете целия политически елит

Има съществуване на голямо неодобрение, гняв и незадоволеност от съществуващия политически хайлайф и в това време това не се излива в никаква посока. Това ни дава съображение да кажем, че има голяма ниша за основаване на други възможности на съществуващите политически обединения, само че към този момент е към момента една ниша.
Въпросът е, примерно да кажем, може ли Слави Трифонов да запълни тази ниша - да поведе болшинството на недоволните, на гневните. Това мнение изрече пред БНР социологът от организация "Медиана " Кольо Колев.
Според него Слави Трифонов има електорален капацитет "да опустоши целия политически хайлайф ": "Има, само че не и в случай че се придържа към програмата, която беше стартирана. Акцентът в нея е във формата, а не в наличието. Тя е доста надалеч от това, което хората действително желаят. Трифонов се подлъгва по самия референдум, само че той беше протестен. Примерно, 120 вместо 240 депутати - това ще промени ли ръководството към по-добре? ". Колев добави, че е значимо дали самият Трифонов ще бъде водач на декларираната партия и какво ще създадат на локалните избори: "Те биха могли да изберат неофициално присъединяване - ето това е нашият претендент, гласувайте за него. И при триумф нещата ще се развият по много друг метод.
Социологът разяснява възможното включване на омбудсмана Мая Манолова в политиката: "Определено би била мощна кандидатура. Не инцидентно се стартират предварителни офанзиви и клевети. Тя би могла да бъде фигура, която може да събере към себе си освен червени симпатизанти, а много необятен кръг от обществото ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР