Има надежда скоро в Европа тестовете за да са по-ефективни

...
Има надежда скоро в Европа тестовете за да са по-ефективни
Коментари Харесай

Учени от ЕК с изследване, което ще подобри качеството на тестовете за COVID-19


Има вяра скоро в Европа тестванията с цел да са по-ефективни и с по-добър надзор. Учени от Европейската комисия са създали нов надзорен материал за инспекция в лаборатории на вярното действие на тестванията за ковид и попречване на неправилни негативни проби. Това излиза наяве от прессъобщение на Европейска комисия.

В България материалите са към този момент предоставени на четири упълномощени лаборатории - в София (две лаборатории), Варна и Стара Загора, написа „ Дневник “.

Скорошно проучване на Европейския съюз сподели, че неналичието на положителен надзорен материал е едно от главните провокации пред лабораториите за обезпечаване на дейно тестване. Позитивният надзорен материал подсигурява, че тестванията ще дават правилни резултати. По този метод материалът подсигурява, че тестванията не дават негативни резултати при инфектирани хора. Материалът съставлява синтетична, незаразна част от вируса.

Материалът ще бъде възложен на упълномощени лаборатории в страни - членки на Европейски Съюз. Готови за изпращане понастоящем са 3 хиляди екземпляра. Материалът е с висока централизация, заради което доста дребен размер е задоволителен за надзор на един тест. По този метод един образец от материала дава опция за надзор на до 20 хиляди самостоятелни теста. С трите хиляди екземпляра, които ще бъдат предоставени на национални лаборатории, могат да бъдат тествани до 60 милиона теста.

Това е значим триумф, който ще е от сериозна значимост и сега, в който стартираме да понижаваме ограниченията за обществена отдалеченост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР