Има надежда и известен шанс да проявим оптимизъм в този

...
Има надежда и известен шанс да проявим оптимизъм в този
Коментари Харесай

Виждаме началото на доверие между двете най-големи коалиции

" Има вяра и прочут късмет да проявим оптимизъм в този миг. Виждаме началото на доверие сред двете най-големи обединения ". Това съобщи пред  социологът Мила Минева. Тя разяснява избирането на Росен Желязков за ръководител на 49-ото Народно заседание.

" Все още държавното управление е в неопределеност. Инициативата е на първата политическа мощ. Тя има доста ходове пред себе си ".

Двете обединения започнаха да приказват по политики, а това е добър знак, изясни социологът.

" Започнаха да водят същински значим диалог, вместо да се замерват с неистини и взаимни обвинявания. Успяха да надскочат тясно партийните си ползи и да образуват една законодателна стратегия, която да подхожда на националния ни интерес "

Надявам се, че ще стигнем и до решение за изпълнителната власт, уточни тя.

" Това е начало на създаване на доверие сред двете основни обединения. Не значи безусловно взаимно държавно управление, само че е подготвеност да се влага авансово доверие в управническа стратегия ".

Надявам се, че Политическа партия и Демократична България няма да дадат индулгенция на ГЕРБ, сподели Мила Минева.

" Вместо това ГЕРБ да създадат стъпки, с които да покажат, че трансформират отношението си към властта, да дадат знак, че са подготвени да трансформират метода, по който практикуват политическото ".

Предварителните обвинявания, които чухме от " Възраждане " и Българска социалистическа партия, са безотговорни, съобщи социологът.

" За България е значимо да има постоянно определено държавно управление. Не може повече да живеем в тази обстановка на служебни държавни управления, следени еднолично от президента ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР