Има моменти в историята, в които невъзможните промени се случват.

...
Има моменти в историята, в които невъзможните промени се случват.
Коментари Харесай

Саша Безуханова: Българите поискаха промяната – днес, веднага, без уговорки.

Има моменти в историята, в които невъзможните промени се случват. Вярвам, че актуалният ще е подобен за България.
Не единствено поради осъзнаването за огромните пробойни в управническата ни система, които Коронавирус рецесията сподели ясно, не толкоз и заради огромните трансформационни процеси, протичащи в света не от през вчерашния ден, а тъй като българите желаеха смяната – през днешния ден, незабавно, без ангажименти.

Промяната е повече от оставките на държавното управление и основния прокурор. Това е единствено първа стъпка. Необходима е систематична смяна, която да открие небосвод на хората ни за честен и перспективен живот по стандартите на 21ви век. Тази поръчка вършат родените в независимост, които през днешния ден са на улицата с лозунги ‚Bayko, your time has expired. Log out of our system.’

Да, свърши времето на тези, които с полит-технологични пируети и през втълпяване на страхове държат страната ни в ‚конролирана бедност‘ десетилетия наред. Опитите им да дават тона и на този митинг са обречени, тъй като новата генерация хора са решени да трансформират тренда. Те владеят инструментите на бъдещето и приказват езика на съзиданието. Те не губят време да съдят. Те желаят да се почисти терена, с цел да градят добър свят – за себе си, за общността, за България.

Има доста работа, с цел да се излекува раненото публично тяло на България – нужни са значими непопулярни промени и незабавно модернизиране на всички социално-икономически и управнически системи. Но най-много би трябвало да си позволим като народ да си повярваме, че можем да бъдем сполучливи, водещи, фактор в интернационалния развой. Да бъдем свободни и смели хора със самоуважение и огромни фантазии – като тези на младежите през днешния ден на площада.

Зная, че можем да го реализираме – обединени в градежа. Моментът за смяна е през днешния ден.

Фейсбук, Саша Безуханова

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР