Има мнозинство за ратифициране на договора от Преспа в гръцкия

...
Има мнозинство за ратифициране на договора от Преспа в гръцкия
Коментари Харесай

Срещата Кодзиас-Маас: Договорът от Преспа дава на Балканите стабилност и сигурност

Има болшинство за одобрение на контракта от Преспа в гръцкия парламент и то обществено е изразено от партия СИРИЗА, партия Река и някои други депутати, съобщи ръководителят на гръцката дипломация Никос Кодзиас след срещата с немския си сътрудник Хайко Маас.

Както заяви кореспондента на МИА, предвид на това, че Маас към този момент беше в Скопие и беседва с македонските ръководещи, договорът от Преспа бе една от тематиките на днешната среща на министрите на външните работи на Гърция и Германия в гръцкото външно министерство. Те разговаряха за историческото съглашение и историческия късмет, които ще допринесат за стабилността в района.

„ Когато свърши всичко това, което трябваше да завърши през декември, само че като виждам ще завърши към средата или края на януари, тогава ще пристигна утвърждението на контракта в гръцкия парламент. Също по този начин в гръцкия парламент ще пристигна за ратификация решението на НАТО за консолидиране на тази страна в блока. Което значи, че ще имаме две гласувания в гръцкия парламент. Ръководителят на гръцката дипломация повтори мнението, че в гръцкия парламент не е належащо болшинство на партии, а болшинство на депутати.

Кодзиас съобщи след срещата с Маас, че съглашението гледа към бъдещето и дава на Балканите непоклатимост и сигурност, добавяйки, че след 10-20 години никой няма да помни днешните кавги, а " всички ще знаят, че има страна под името Северна Македония, в която живеят хора, които се самоопределят съгласно демократичните си права и приказват македонски език ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР