Има множество сигнали за мъж мамил с фалшиви пари. Той

...
Има множество сигнали за мъж мамил с фалшиви пари. Той
Коментари Харесай

Нагъл измамник плаща с фалшиви евро в София

Има голям брой сигнали за мъж мамил с подправени пари. Той предложил подправени банкноти от 100 евро в салони за хубост и магазини в София и желал да му върнат ресто в левове, оповестява NOVA. Има информация, че е пробвал същото и в Сливен.

Обикновено влизал, с цел да купи нещо малко, обяснявал, че няма български пари и продавачките му прибирали рестото в левове.

Нов тип телефонна машинация - крадци се показват за куриери

Разбиха печатница за евро на албанската мафия в Пловдив

Печатница за пари и подправени милиони хванаха в село

„ При нас измамата стана на 14-и февруари – деня на влюбените. Беше в края на работния ден и аз даже не бях в студиото”, описа за „ Здравей, България” Стела, притежател на салон за хубост, чиито сътрудници са излъгани. “Рецепционистката ми се обади – сподели: „ Един господин желае да заплати в евро”. Версията му е била, че се връща от Банско, екскурзиант е. Тя сподели: „ Най-вероятно е руснак”. Говорил на негоден български. На мен ми прозвуча много правдоподобно – споделил, че купува крем за приятелката си”.

Така мъжът платил с банкнота от 100 евро, а му върнали ресто в левове.

„ Доста бързо и изкусно е работил. Доста правдоподобно е звучала неговата версия”, счита Стела.

При инспекция в банката обаче се оказало, че банкнотата от 100 евро е подправена.

„ Измамата стана преди 14 февруари. Въпросният господин влезе и сподели, че желае да закупи артикули за коса за своята жена. За нас беше правдоподобно педи празника. Аз имах клиентка и той стартира да изяснява на негоден български, че косата на жена му е като нейната”, описа Йълдъз, различен потърпевш притежател на салон за хубост.

„ Помоли да заплати в евро. Върнахме му остатъка от сумата в левове. В чейнджбюрото разбрахме, че банкнотата е фалшива”, уточни тя.

Други потърпевши описват, че мъжът е правил сходни измами и в други салони са хубост, в магазин за музикални принадлежности, в магазин за хранителни артикули. Фалшивите евро са били с воден знак и защитна лента.

Въпреки множеството сигнали и това, че е сниман, досега няма информация кой е измамникът. При всяка от измамите той се представял за чужденец и бил с каскет или шапка, и очила.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР