Има множество проучвания, които се отнасят за името и живота

...
Има множество проучвания, които се отнасят за името и живота
Коментари Харесай

Как името предрешава живота ни

Има голям брой изследвания, които се отнасят за името и живота на индивида. Все отново името ти е обвързвано към теб толкоз, колкото ръката ти, кракът ти или съжалението ти, че не си купил биткойн преди една година.

Името ти е част от теб и то се отразява.
Еврейският университет в Йерусалим направил серия от проби, при които хора трябвало да изберат едно от четири имена съгласно фотография. Някои имена като Том били познавани 52% от случаите, само че за други като Йешуа се падало до 9%. Участниците успявали да познаят вярно 35% от случаите, което е много над 25%, което потвърждава, че сме свързани с имената си.
Понеже имената на децата се избират преди или тъкмо след раждане и родителите не знаят по какъв начин ще наподобяват или ще се държат децата им, нещо друго би трябвало да се случва. Това може да значи, че имената са единствено реализиращо се предсказване.
Например в случай че има човек, който се споделя Фрака, и има стандарт, че всички с това име ще са дебели и несполучливи, той ще одобри, че и той ще бъде подобен, тъй като носи това име. А различен, който се споделя Крез, което е стандарт за атлетичен и богат, то носителят на това име ще би трябвало да се стреми да го оправдае.
За всички родители, мислещи по какъв начин да кръстят детето си, ето няколко оферти: да го кръстят Петър, в случай че е момче, и Елена, в случай че е момиче, тъй като това са най – постоянно срещани измежду притежателите на сполучлив бизнес.
източник: fakti.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР