Има много закони, които трябва да бъдат приети през следващите

...
Има много закони, които трябва да бъдат приети през следващите
Коментари Харесай

Денков: Дано правителството не бъде пожертвано заради тяснопартийни интереси

Има доста закони, които би трябвало да бъдат признати през идващите месец и половина. Това е задача, която парламентарното болшинство би трябвало да придвижи в синхрон с държавното управление. Най-спешен е законът, обвързван с антикорупционната комисия, защото това е главно изискване по пътя към Шенген. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти в навечерието на новия политически сезон, оповестиха от държавната пресслужба.


Премиерът изрази очакване народните представители да работят мобилизирано и по явен график. „ Всяка от партиите би трябвало да си даде сметка, че като се изключи че се конкурира с другите участници в това ръководство, би трябвало да пази общите цели, които сме си сложили. Това държавно управление е формирано, с цел да могат да бъдат реализирани главните цели и да бъдат признати главните закони. За мен това е най-важно. Надявам се то да не бъде пожертвано поради тяснопартийни ползи “, посочи акад. Денков.

В отговор на журналистически въпрос за промяната в службите за сигурност, министър-председателят беше безапелационен, че би трябвало да се разиска тяхното преструктуриране по метод, който не разрешава бели петна в тяхната работа, каквито има сега. Тази активност е в пълномощията на Народното събрание. По думите на акад. Денков причина за дребното на брой каузи против корупция и единичните случаи на наказани за корупция е не неналичието на корупция в България, а незадоволително положителната работа на правосъдната система и службите за сигурност. Премиерът даде за образец проблема с поисканата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и „ двувластието “ в министерството, което съществено пречи на активността на министерството. От това може да страдат хората, може да се възползват нарушителите. Това е нещо изцяло недопустимо, съобщи министър-председателят. „ Ако аз съм на мястото на основния секретар, незабавно ще си подам оставката “, добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР