Има много закони, които трябва да бъдат приети през следващите

...
Има много закони, които трябва да бъдат приети през следващите
Коментари Харесай

Денков чака мобилизация за законодателната програма

Има доста закони, които би трябвало да бъдат признати през идващите месец и половина. Това е задача, която парламентарното болшинство би трябвало да придвижи в синхрон с държавното управление. Най-спешен е законът, обвързван с антикорупционната комисия, защото това е главно изискване по пътя към Шенген. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти в навечерието на новия политически сезон.

Премиерът изрази очакване народните представители да работят мобилизирано и по явен график. „ Всяка от партиите би трябвало да си даде сметка, че като се изключи че се конкурира с другите участници в това ръководство, би трябвало да пази общите цели, които сме си сложили. Това държавно управление е формирано, с цел да могат да бъдат реализирани главните цели и да бъдат признати главните закони. За мен това е най-важно. Надявам се то да не бъде пожертвано поради тяснопартийни ползи “, посочи акад. Денков.

В отговор на журналистически въпрос за промяната в службите за сигурност, министър-председателят беше безапелационен, че би трябвало да се разиска тяхното преструктуриране по метод, който не разрешава бели петна в тяхната работа, каквито има сега. Тази активност е в пълномощията на Народното събрание. По думите на акад. Денков причина за дребното на брой каузи против корупция и единичните случаи на наказани за корупция е не неналичието на корупция в България, а незадоволително положителната работа на правосъдната система и службите за сигурност. Премиерът даде за образец проблема с поисканата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и „ двувластието “ в министерството, което съществено пречи на активността на министерството. От това може да страдат хората, може да се възползват нарушителите. Това е нещо изцяло недопустимо,  съобщи министър-председателят. „ Ако аз съм на мястото на основния секретар, незабавно ще си подам оставката “, добави той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР