Има много важна тенденция, която е в процес на отчитане

...
Има много важна тенденция, която е в процес на отчитане
Коментари Харесай

Туризмът ни е на едно ниво с португалския, твърди заместник-министър

" Има доста значима наклонност, която е в развой на отчитане от министерството. Това е, че септември към този момент е в сезона на лятото. За това се е борил туризмът ни години наред и към този момент имаме резултати, от които е видно, че септември месец е част от туристическия сезон. Още чакаме резултатите от септември, с цел да бъдем безапелационни в цифрите. Във всички случаи растежът на туризма е към 5% по отношение на предходната година, което е доста добра наклонност в международен мащаб ".
Това съобщи заместител министърът на туризма Любен Кънчев през днешния ден в Смолян. Той взе участие в откриването на 15-тото туристическо ревю „ Планините на България - гостолюбие в четири сезона “ и ще продължи до 20 октомври.
Ръстът в туризма от началото на годината е по-голям, само че окончателните резултати щели да са подготвени към ноември месец.
По думите на Кънчев друга наклонност е, че в последно време се демонстрира все по-голям интерес към първокласните туристически дестинации - 4-5 звездни хотели, което едвам в този момент се реализира, а за него е работено години наред.
" За година напред към този момент има задължения за скъпите дестинации, което е извънредно потребно и с което можем да се гордеем на европейско равнище. За изтеклия летен сезон ние бием по туризъм Кипър, Черна гора и сме на едно равнище с Португалия като брой туристи и доходи. Ние сме в топ 10 на европейските туристически дестинации на европейските курорти. Ето това са нещата, които би трябвало да се знае, с цел да си представим къде сме ние в този отрасъл. За изтеклата година 59% от българите избират да почиват навътре в България, започваме да си обичаме страната посредством туризма ", уточни още зам.-министърът на туризма.
По думите му туристическото ревю в Смолян е като да пусеш фиш от тотото. „ Трябва да участваш, в случай че искаш да спечелиш. Значението на това ревю е доста огромно, тъй като желаеме да се покаже на всички консуматори какво се предлага, а и обособените дестинации да се сравнят между тях “, уточни Кънчев.
Чуждестранните участници в туристическия конгрес в Смолян са от Унгария, Македония, Турция, Молдова и Естония. В полемиките по време на ревюто ще се разискват резултатите от завършилия летен туристически сезон, прогнозите и новите моменти за идния зимен. Акцентът на ревюто е кръгла маса за новото законодателство в поддръжка на българския туризъм.
Изложението се провежда от Регионалната туристическа асоциация " Родопи " и Организацията за ръководство на туристически регион " Родопи " под патронажа на смолянския кмет Николай Мелемов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР