Има много тясна връзка между задълбочаващата се политическа криза в

...
Има много тясна връзка между задълбочаващата се политическа криза в
Коментари Харесай

Едвин Сугарев: Има тясна връзка между политическата криза у нас и войната в Украйна

Има доста тясна връзка сред задълбочаващата се политическа рецесия в България и войната в Украйна, както и с появилите се " русофилски трендове в българската политика, които да послужат за преориентиране на България в друга геополитическа посока ". Това съобщи пред БНР Едвин Сугарев – стихотворец, журналист, отстъпник, посланик

По думите му, най-значими са не толкоз процесите, свързани с икономическите проблеми, колкото тези, които пораждат по отношение на войната.
" Най-рисково е раздвоението в българското общество, двоумението дали би трябвало да бъдем в отбрана на Украйна, или можем да следваме някакъв различен път... " – добавя той.

Сугарев акцентира, че неустойчивостта ерозира доверието в самата политическа система – „ хората подвигат ръце и просто се отхвърлят да гласоподават “.

Той предвижда, че има много огромна възможност патовата обстановка от досегашните 4 избора да се повтори. По думите му " политическите сили по-скоро са се ориентирали към локалните избори " и " може би ще употребяват и този път опцията, под формата на несполучлив парламент, да продължат своята предизборна акция за идващите избори ".

Той стартира да води подкаст за войната в Украйна, наименуван 24/02.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР