Има много сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Има подаден

...
Има много сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Има подаден
Коментари Харесай

Бивш министър: Иван Гешев унищожил документи по делото КТБ

Има доста сигнали против основния прокурор Иван Гешев. Има подаден сигнал в Министерство на вътрешните работи, че той е унищожил документи по случая КТБ. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " по " Нова телевизия " някогашният длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев.

Той описа, че документи, които са уличавали някои политици, са били изгорени персонално от основния прокурор. „ Това е станало до вилата му “, сподели Демерджиев.

За това нещо първо заговориха от гражданско съдружие БОЕЦ по така наречен спекулация " Жоси ".

" Прокуратурата чака министър председателят Кирил Петков да направи лично следствие. Това не кореспондира с апелите на основния прокурор за разделяне на управляващите. Работа на прокуратурата е да направи следствие ", сподели някогашният правосъден министър по отношение на вчерашния разпит на министър-председателят.

По думите му прокуратурата се задейства изборно. Той беше безапелационен, че прокуратурата може да се самосезира по изявления в медиите.

Демерджиев разяснява и обстановката, обвързвана с бащата на Иван Гешев, който е придобил дял от избрана компания. “Не ставаше ясно основанието той да придобие 2% от това сдружение. Това е станало вследствие на подозрение, че Гешев е поел задължения към дела”, сподели той. Според него Гешев дължи пояснение на какви учредения татко му е придобил съответните проценти.

" Надявам се и този сигнал да участва в тези, които министърът на правораздаването ще внесе ", добави Демерджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР