Има много сериозен риск за зимното поддържане на републиканската пътна

...
Има много сериозен риск за зимното поддържане на републиканската пътна
Коментари Харесай

Пътищарите предупреждават пак – може да останем без зимно поддържане

Има доста сериозен риск за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Това сподели ръководителят на Българска браншова камара " Пътища " Стефан Чайков, който взе присъединяване в семинар, отдаден на проблемите на пътностроителния бранш у нас.

" Би било редно да се чака поръчките за зимно поддържане да се приключат до 30 септември от позиция на това да се обезпечи от 1 октомври поддържането, само че това все още не се случва. Така че, най-малко по наше мнение, рискът за зимното поддържане е доста сериозен ", съобщи той.

В петък от Камарата на пътните строители са изпратили писмо с искане за среща към районния министър Иван Шишков - към момента не били получили отговор. " От неофициалните диалози с администрацията сякаш и те нямат решение. На доста места има и обжалвания. Рискът е доста сериозен. "

От идната събота - 1 октомври, републиканската пътна мрежа ще остане без поддръжка, акцентира Чайков.
 Иван Шишков: Държавата е платила за Автомагистрала Обновена
Иван Шишков: Държавата е платила за Автомагистрала " Хемус "

За останалите сектори от 4 до 8 към момента не може да се мисли

Той засегна с отчаяние към момента неизлязлата позиция на Конституционния съд, който се чака да се произнесе по решението на Народното събрание от 20 април 2022 година, когато бяха платени 50% от дължимите към пътния бранш средства за настоящ ремонт и поддръжка. Тогава бе заложено срокът на анексите за удължение на договорите да е до 30 септември, като при неналичието на работещ парламент , няма по какъв начин да се работи законно по пътни поправки след тази дата, до момента в който идващ парламент не реши друго. Към момента обаче към момента магистратите не са се произнесли по законосъобразността на решението на депутатите.

" Очевидно към този момент няма по какъв начин в период да се анулира решението на Народното събрание, като по този начин положението на пътищата в страната ще става още по-тревожно ", изрази опасения той. И ще става още по-тревожно. Разбираме, че през днешния ден са прекъснати оповестените поръчки за 3-годишните контракти от Комисия за защита на конкуренцията, по така наречен къси поръчки развиване няма никакво, като се изключи че са подадени предложения от участниците в процедурите , като по някои от тях има обжалвания, като към момента няма стартирани процедури от АПИ по сключване на контракти даже и там, където това е допустимо ", добави ръководителят на камарата на пътните строители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР