Има много разсейващи фактори, които могат да попречат на работата

...
Има много разсейващи фактори, които могат да попречат на работата
Коментари Харесай

Постоянното скролване в телефона е най-разсейващият фактор на работа

Има доста разсейващи фактори, които могат да попречат на работата ни, само че " най-голямото спиране " на продуктивността е безсмисленото приплъзване в телефона.

В това е уверен кариерният специалист и създател на бестселъри Джеймс Клиър, представен от CNBC.

" Телефонът е непрекъснато до вас. Той е там, с цел да прекъсне съвсем всяка целенасочена, креативна задача, върху която се пробвате да работите ", споделя Клиър в новостартиралия си MasterClass, където опреснява философията от най-успешното си издание " Атомни привички ".

" Изборът, който вършиме на екрана вкъщи, постоянно дефинира мястото, където прекарвате времето си през целия работен ден. Може би разглеждате Instagram, когато сте у дома. Но по-късно се оказва, че превъртате безсмислено там в продължение на 30 минути, до момента в който сте на работа. "

Прекъсвания поради обществените медии или непрекъснатите вести в последна сметка ни пречат да " работим на високо равнище ", споделя Клиър, само че има способи да понижим разсейването и да усъвършенстваме навиците си за ползване.

Според него, колкото повече даден табиет е обвързван с съответна " специфична зона ", където го вършиме, толкоз по-вероятно е да се резервира.

" Например, да кажем, че се пробвате да изградите нов табиет да четете. Но всякога, когато седнете на дивана, се оказва, че се разсейвате. Искате да включите тв приемника ", изяснява той.   " Така че при основаването на зона за четене просто вземате дребен стол, поставете го в ъгъла и единственото нещо, което се случва на този стол, ще е четенето. "

И противоположното, в случай че се пробвате да изпълнявате няколко навика в една и съща зона, става доста по-лесно да се разсеете.

" Ако телефонът ми е пред мен, ще го ревизирам на всеки три минути, просто тъй като е там ", споделя Клиър.  

Въпреки че изключването на телефона или известията може да усили възможностите да не бъдете прекъсвани, можете да употребявате и физическото си пространство, с цел да си помогнете. Правило, което Клиър се пробва да съблюдава в домашния си офис, е да оставя телефона си в друга стая до обяд всеки ден.

" Невинаги го върша, само че когато го върша, съвсем постоянно имам по-успешни сутрини, тъй като мога да работя по програмата си, да отвръщам на нещата, които намирам за най-подходящи ", споделя той.

" Опитвайки се да подобрите цифровата си среда... вие сте в по-добра позиция да образувате навиците си, вместо те да образуват вас. ", поучава специалистът.

Формирането на нови привички обаче е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. Ето за какво Клиър поучава да се концентрирайте върху единствено " 1% усъвършенстване " всеки ден.

" Когато дните се натрупат, ще откриете, че тези дребни промени, тези рационални подходи, които предприемате, се трансформират в нещо доста по-голямо ", прибавя той.

" Времето ще усили всичко, което му дадете. Ако имате положителни привички, времето се трансформира във ваш съдружник. Ако имате неприятни, то се трансформира във ваш зложелател – с всеки минал ден дупката се задълбочава от ден на ден. "

Формирането на положителни привички е обвързвано с това да наблегнете на траекторията, вместо на позицията си.

" Нека да създадем крачка обратно, да не се тормозим толкоз доста за настоящата си позиция, а да се съсредоточим малко повече върху настоящата си траектория. Дали се подобряваме с 1% или се утежняваме с 1%? "

Докато изграждате привички, които ви тласкат в вярната посока, всичко, от което се нуждаете, е време, счита Клиър.  

" Не желая да се впускате и да се пробвате да вършиме прекомерно доста. Но няма и причина да чакате. Не бързайте, само че и не отлагайте. ", добавя специалистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР