Има много продукти – плодове, зеленчуци, месо, млечни изделия, които

...
Има много продукти – плодове, зеленчуци, месо, млечни изделия, които
Коментари Харесай

Неочаквани, но здравословни комбинации от храни

Има доста артикули – плодове, зеленчуци, месо, млечни произведения, които сами по себе си са потребни и хранителни, съдържащи разнообразни подкрепящи организма минерали, фибри и витамини. Диетолози и експерти в региона на здравословното хранене дават препоръки за най-хубавите комбинации сред обособените храни, които оказват помощ за попиване на питателните субстанции, които те съдържат, още по-ефективно. Ако се научим да комбинираме храните по най-хубавия метод, можем да се радваме на действителни резултати за понижаване на тегло, повече сила и изцяло презареждане на организма.

Ето и кои са някои от най-препоръчителните хранителни комбинации:

Ябълки и черен шоколад – тази композиция не може да се назова обичайната, само че несъмнено си коства да се опита. Ензимът катехин (съдържащ се в ябълките) и антиоксидантът кверцетин могат да създадат чудеса дружно. От друга страна, черният шоколад понижава риска от сърдечно-съдови болести, усилва еластичността на кръвоносните съдове, въздейства позитивно на мозъка и здравето на нервната система и оказва помощ за попречване на диабет и други болести, свързани с възпаления. Проучвания демонстрират, че когато се употребяват дружно (ябълка и черен шоколад), действието на антиоксидантите се ускорява и изгодите за здравето са в действителност впечатляващи.

Овесена каша и прясно изцеден сок от портокал – те са отличен източник на феноли. Това значи, че в композиция, те усъвършенстват храносмилателната система и спомагат за изчистване на организма от отпадъчни артикули и отрови.

Свинско месо и брюкселско зеле – свинското е прекомерно мазно, с цел да се яде на дневна база, само че все пак, то съдържа селен, който инхибира растежа на раковите кафези. Консумирайте свински ястия с брюкселско зеле - тo съдържа сулфорафан (органично вещество, което покачва успеваемостта на селен 13 пъти).

Домати и черен дроб - неналичието на желязо в организма може да докара до физическо неразположение, хронична отмалялост, занимателен метаболизъм, проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Въпреки това, желязото, съдържащо се в черния дроб не може да се всмуква добре, без витамин С. В композиция с домати, изгодите за здравето са повече от положителни, защото те съдържат аскорбинова киселина.

Домати и зехтин - би трябвало да се означи, че жителите на Италия, които всекидневно употребяват домати със зехтин, рядко страдат от сърдечно-съдови болести и това се дължи на обстоятелството, че ликопен (един от най-мощните антиоксиданти), съдържащ се в доматите, усъвършенства сърцето и кръвоносните съдове. Освен това предотвратява атеросклероза и образуването на злокачествени тумори. Когато се употребява дружно с мазнини, ликопенът има по-голям късмет да бъде всмукан от тялото.

Магданоз и лимон - магданозът върви отлично с цитрусови плодове. Желязото, съдържащо се в зеленолистните растения, усъвършенства усвояването на витамин С в кръвния поток. Този значим витамин е виновен за подсилване на имунната система и възстановяване на метаболизма.

Авокадо и спанак - тази двойка е обичана на доста диетолози. Спанакът съдържа витамин A и лутеин, само че тези съставки ще имат доста влияние върху нашето здраве, когато се комбинират със съдържащите се в авокадото потребните растителни мазнини. Комбинирането на спанак и авокадо обезпечено дава резултати - храносмилателната система ще се усъвършенства фрапантно.

Зелен чай и лимон - пиенето на зелен чай с лимон е прелестен метод за утоляване на жаждата и зареждане с сила. Зеленият чай съдържа катехини, които са виновни за дългоденствие и мощна имунна система. Ако се добави и лимон, витамин С ще усили резултата на чая с няколко пъти.

Див ориз и чесън – тялото ни ще всмуква повече желязо и цинк от дивия ориз, в случай че в приготвянето му се добави и чесън.

Тофу и камби – камбите съдържат повече витамин С от портокалите и усъвършенстват абсорбцията на не-хем желязо (съдържа се в скотски и растителни храни). Добавянето на камби към ястия с тофу ще спомогне доста за по-лесното попиване на желязото от тялото ни.

Зеле и сьомга – комбинацията от витамин D и мазна риба (сьомга, сардиня, пъстърва) спомага за по-доброто попиване на този значим витамин.

Банани и фъстъчено масло – комбинацията от протеини и въглехидрати оказва помощ за възобновяване на тялото и за създаване на мускулна тъкан след тренировки.

Опитайте другите комбинации, експериментирайте и открийте новото си обичано ядене, което ще ви носи и здравословни изгоди. Можете да разнообразите и обогатите менюто си с някое от потребните оферти на диетолозите с обезпечени позитивни резултати за организма. Полезната и вкусна храна може да бъде и изцяло налична, стига да знаем по какъв начин да я съвместим вярно.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР