Има много причини, поради които може да имате повишен апетит

...
Има много причини, поради които може да имате повишен апетит
Коментари Харесай

Тези храни ви карат да огладнявате

Има доста аргументи, заради които може да имате нараснал вкус - бърз метаболизъм и тялото ви изисква повече храна, може да сте обезводнени, а мозъкът ви бърка жаждата с апетит, или не сте си набавили задоволително сън, което евентуално ще ви кара да ядете повече.

Логично е нарасналата консумация на храна или преяждането да доведат до напълняване и даже до затлъстяване.

А знаете ли, че има и храни, които ни карат да огладняваме и да желаеме още, и още храна?

Вижте кои са и ги избягвайте, с цел да не трупате непотребни килограми.

Преработени зърнени култури



Преработените зърнени храни и зърнените барчета покачват равнищата на кръвната захар. Те действително лишават силата ни и ни карат да желаеме повече храна единствено един час след потреблението им.

Солени храни



Солените храни, като чипс или артикули, съдържащи мононатриев глутамат, и могат да ни накарат да ядем повече. Те лъжат вкусовите ни рецептори и са като опиат.

Алкохол



Алкохолът може да ни накара да отпуснем края и да се отдадем на храни, които нормално не ядем. Освен това потреблението, сама по себе си, кара хората да огладняват.

Диетични артикули



Диетичните артикули не ни оказват помощ да отслабнем. Те в действителност предизвикват наддаване на тежестта, тъй като съдържат изкуствени подсладители, като аспартам. Той се поставя още в диетични сосове и храни, които скрито усилват мотивацията ни да ядем повече.

Дъвка



Вярвайте или не, дъвката в действителност ни прави по-гладни. Според изследване, вместо да потиска апетита, тя може да накара хората да ядат повече нездравословна храна, като бисквити, чипс и бонбони.

Трансмазнини



И това е забавно: Лукът може да избави мозъка от стареене - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Трансмазнините имат усет, който ни кара да желаеме повече, като в същото време усилва и риска от сърдечни болести. Трансмазнините се намират в хидрогенирани растителни масла, пържени храни, пуканки, консерви, пици, пайове, кейкове и други

Царевичен сироп с високо наличие на фруктоза



Той се съдържа в модифицираните храни, разстройва метаболизма и забавя лептина (хормон, който играе основна роля в регулирането на приема и разхода на сила в организма), който ни споделя по кое време сме сити.

Китайска храна



Не си ли мислите, че китайската храна ви прави по-гладни? Това може да се дължи на високия гликемичен товар, съгласно chinesequest.com. Той усилва инсулина, вие се засищате бързо, само че по-късно пада бързо и сте гладни още веднъж.

Рафинирана захар



Рафинираната захар, открита в артикули, като сладкиши и бисквити, може да провокира пикове и спадове на кръвната захар, водещи до мощен апетит.

Купен плодов сок



Много от плодовите сокове, закупени от магазина, не оферират никакви хранителни изгоди. На тези сокове са им отстранени влакнините, които са ни нужни. Освен това те провокират бързо повишаване на кръвната захар и ни карат да огладняваме.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР