Има много причини, поради които може да имате нужда от

...
Има много причини, поради които може да имате нужда от
Коментари Харесай

Защо трябва да получите HELOC през 2024 г.

Има доста аргументи, заради които може да имате потребност от спомагателни пари през новата година. Може да получите непредвидени медицински сметки или колата ви може да се нуждае от ремонт. Може даже да загубите работата си или да претърпите някаква друга финансова крах.

Каквото и да е повода, в случай че сте притежател на жилище, съществуването на HELOC — или кредитна линия за личен капитал — на ваша страна може да е отговорът. Има доста аргументи, заради които HELOC може да бъде от изгода за вас, само че изключително през идната година. По-долу ще разбием някои съществени аргументи, заради които би трябвало да помислите за приемане на HELOC през 2024 година

Започнете, като проучите вашите варианти за HELOC тук, с цел да видите защо може да отговаряте на изискванията.

Защо би трябвало да получите HELOC през 2024 година

Притежавате ли дом? Ето за какво може да желаете да получите HELOC през 2024 година

Лихвите по кредитните карти евентуално ще останат високи

Федералният запас усили лихвата си по федералните фондове 11 пъти от началото на 2022 година и това докара до скок на цените на кредитните карти. Всъщност междинният лихвен % по кредитните карти в този момент е над 21%.

Въпреки че Федералният запас не е показал проекти за повишение на лихвите толкоз нападателно през новата година, той сподели, че ще резервира лихвите на сегашните диапазон в обозримо бъдеще или до момента в който инфлацията бъде изцяло укротена. За страдание това значи, че процентите по кредитните карти евентуално ще останат високи за известно време.

Това освен значи, че таксуването на кредитна карта ще бъде скъпо през 2024 година, само че и изплащането на действителен дълг по кредитна карта също ще бъде скъпо.

За благополучие HELOC нормално имат доста по-ниски проценти от кредитните карти (през ноември междинната стойност за HELOC беше малко над 9%.) Така че, в случай че имате дълг по кредитна карта, HELOC може да предложи образован метод да го изплатите, без да страдате от тези стремглави, двойни цифрени ставки. Освен това може да ви помогне да изплатите остатъка доста по-рано.

„ HELOC могат да предложат по-ниски лихвени проценти спрямо кредитни карти и други задължения с висока рента “, споделя Сет Белас, управител на клон в Churchill Mortgage. „ Ключът е да употребявате HELOC за погашение на дълг с висока рента, след което да вършиме постоянни заплащания по HELOC, с цел да избегнете натрупването на нов дълг. “

Разгледайте вариантите си за лихвен % HELOC тук в този момент.

Рефинансирането на погашение евентуално няма да е алтернатива

Тъй като Федералният запас поддържа високи лихвени проценти, ипотечните процентите евентуално също ще останат високи. В момента те доближават много над 7%, съгласно Freddie Mac.

Въпреки че доста притежатели на жилища постоянно биха употребявали рефинансиране за погашение, с цел да покрият налични поправки на дома и други разноски за възобновяване, това не е толкоз мъдро решение в среда на възходящ %. Всъщност, в случай че сте получили ипотеката си през 2020 година или 2021 година (или сте рефинансирали тогава), бихте могли да имате % от 3% или по-малко. И да получите рефинансиране за погашение през идната година? Това може да значи да търгувате с доста ниската си рента за доста по-висока.

„ Ако имате ултра ниска закрепена рента по настоящата си ипотека и не желаете да вземете прекалено много пари, HELOC може би добър вид “, изяснява Джеръми Шахтер, кредитен чиновник във Fairway Independent Mortgage Corporation.

Може да има криза

Тъй като HELOC ви разрешават да теглите пари, в случай че е належащо (и да ги плащате назад и изтегляне отново), те могат да работят като умна финансова защитна мрежа. Това може да бъде потребно, в случай че влезем в криза през 2024 година, което е допустимо, въпреки и не толкоз евентуално, колкото мнозина предвиждат по-рано през годината.

Все отново, в случай че това се случи, и вие загубите приход или работата си като резултат, можете да употребявате HELOC, с цел да се справите, до момента в който се изправите още веднъж на краката си. Просто се уверете, че употребявате средствата на HELOC единствено съгласно потребностите, а не за първокласни продукти или хубави неща, както бихте могли да употребявате с кредитна карта.

„ Също по този начин бих насърчил потребителя да не употребява средствата на HELOC за осъществяване на нови, несъществени, непотребни покупки “, споделя Кайл Енрайт, президент на Achieve Lending.

Вашият дом цената може да намалее

И най-после, има късмет цената на вашия дом да не е толкоз висока след година или освен това — изключително при високи ипотечни лихви, които изяждат търсенето на жилища. Поради тази причина Енрайт споделя, че може да желаете да употребявате личния си капитал в този момент - преди да има късмет да спадне.

„ Цените на жилищата са се намалили на доста пазари и може да паднат още, “ споделя Енрайт. „ Като цяло, това значи, че няма възможност личният капитал да нарасне доста в близко бъдеще за доста притежатели на жилища. За някой, който желае да се възползва от личния капитал, това е добър миг да обмисли това, като се има поради, че цената на жилищата може да не се увеличи доста в обозримо бъдеще. "

Научете повече за потреблението на HELOC тук.

Сравнете вашите варианти

Не всички HELOC са основани идентични. Някои оферират закрепени лихвени проценти или имат заплащания единствено с рента, до момента в който други изискват балонно заплащане в края на вашия период. Така че, в случай че решите да вземете HELOC, сравнете няколко кредитора и се уверете, че разбирате дребния шрифт. Може също да помислите за жилищен заем като различен метод за взимане на заеми.

Имайте поради: HELOC употребяват дома ви като поръчителство, тъй че в случай че не съумеете да планирате вярно и бюджетирате заплащанията, с които идвате, може да значи загуба на дома ви заради забрана.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР