Има много причини и действия на Ердоган, които внасят съмнение

...
Има много причини и действия на Ердоган, които внасят съмнение
Коментари Харесай

Плевнелиев прогнозира възможно ли е шефовете на „Фолксваген“ да променят решението си за завод в Турция

Има доста аргументи и дейности на Ердоган, които внасят подозрение по договорката за „ Фолксваген “. Ние сме съществено в играта повече от година и половина. Управителният съвет на „ Фолксваген “ е взел решение фабриката да е в Турция - пазарът е доста по-голям. Това съобщи пред Българска национална телевизия. президентът на България в интервала 2012-2017 година и ръководител на Автомобилния клъстер в България.

„ В Турция има доста развито произвеждане, там има хора, фрагменти, техника.

Обаче пък надзорният съвет, където са притежателите, гледа дълготрайно на нещата и още има своите терзания.

Шансът за България е най-малък, управителният съвет мъчно би трансформирал позицията си. В Турция има цели екипи и архитекти, които работят.

Това е един футболен мач, всеки миг може да влезем в играта. Европейска комисия, Екологичен потенциал, немската общност, немските медии застанаха зад нас, триумфът е забележим, продължаваме да работим да подобрим офертата “, сподели Плевнелиев.

„ Моята роля е като представител. Дадохме вяра - 65 хиляди места, които са добре платени из цяла България. 7 министри работят добре, можем да им благодарим, само че автомобилният клъстер е свободен да бъде по-креативен, ние следим какво се случва в Словакия, Унгария.

Днес тези страни са толкоз по-богати от България. Ние знаем по какъв начин те са съумели да се преборят, тези хрумвания ги даваме на държавното управление. Тези пари ще се върнат в нашата страна.

Правителството влага. Печалбите от тази фабрика ще се таксуват в България. Тази фабрика би трансформирала напълно обстановката в България. Ние не трябва да си седим в блатото и да споделяме " “нямаме опция “.

Така вложители ще ни пропущат, за пръв път имаме упоритост.

Битката е за благосъстояние, за благополучие, за стратегически вложения. Гледаме напред с мотивация и вяра, че България е подготвена да одобри стратегически заводи “, добави той.

Плевнелиев разяснява и протичащото се в Северна Македония и оставката на Зоран Заев:

„ В идващите месеци няма да има смяна, огромна работа, че ще има избори. Макрон позволи груба неточност - продължаваме да водим вътрешнополитически борби на цената на външнополитически проблеми.

Разочарован съм, че Зоран Заев подава оставка, той се опита да се откъсне от тежестта на операциите. Ако още веднъж остарялото пристигна на власт, тези водачи вид „ Груевски “, които прожектират България като окупатор, тогава какво ще вършим.

Президентът е млад, способен и доброжелателен, това е вяра, само че борбата в Македония е тежка и сложна. България като другар би трябвало да се въоръжи с самообладание “.

Президентът на България в интервала 2012-2017 година разяснява и Сирия и военната интервенция на Турция:

„ 8 години сме очевидци на кръвопролитна война в Сирия, можем доста да се срамим. Глобални и районни сили се борят за власт в страна, която беше унищожена.

Европа трябваше да вземе доста по-силна и ясна позиция. Аз като държавен глава си давам сметка какъв брой безплодни бяха всички старания.

С отдръпването на Тръмп се отваря опция за Европейски Съюз да влезе там, макар, че Русия го направи пред очите на целия свят. Санкции на Турция към този момент са наложени. Санкции бяха наложени на Турция, че търси газ и петрол край Кипър “, сподели Плевнелиев.

„ Брекзит е знак по какъв начин популисти могат да съсипят всяка една страна. Кой в случай че не Обединеното кралство са били знак на прагматичност, на благосъстояние, до каква степен го докарахме през днешния ден - да нямат проект по кое време ще излязат от Европейски Съюз “, сподели Плевнелиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР