Има много неща, които могат да се объркат, когато акустирате

...
Има много неща, които могат да се объркат, когато акустирате
Коментари Харесай

Volvo разработи система за автономно акустиране на яхти в тесни пространства

Има доста неща, които могат да се объркат, когато акустирате с лодка на някой док, а следствията от грешките могат да бъдат скъпи. От компанията Volvo Penta обаче настояват, че са съумели да решат този проблем посредством основаването самоакустираща яхта, която може да се вмести даже в пространство, за което на човек няма да му мине и през разум да опита. Филиалът на Volvo, който създава главно морско съоръжение, е създал по този начин плавателния съд, че дружно със самото ръководство по време на акустиране, да може да регистрира и изискванията на околната среда.

Бьорн Ингемасон, президен на Volvo Penta, разяснява, че системата може да прави непрекъснати корекции според от вятъра и прилива, и " може да направи морето да наподобява неподвижно ". Въпреки това, от компанията са безапелационни, че системата за самоуправление не е проектирана да работи без човек, който да следи процеса.



Прочетете още: Дроновете идват - подготвени ли сме

Системата беше демонстрирана за първи път по време на кръг от регатата Volvo Ocean Race в Гьотеборг, където акустират спортните съдове. Новата създаването на Volvo Penta се доближава до котвената стоянка сред две яхти Volvo Ocean 65, които имат обща дължина 72,6 фута, като капитанът просто включва системата и по-късно следи, до момента в който яхтата се намества постепенно в извънредно тясното пространство.

Разбира се, това не е първата система, предопределена да автоматизира процеса на безвредно привеждане на лодка в док. Италианската компания за яхти Astra Yacht също сподели въпреки и по-ограничена система за помощ при акустиране с кораб, която разрешава влизането на док в по-тесни пространства.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР