Има много начини да накарате хората да правят това, което

...
Има много начини да накарате хората да правят това, което
Коментари Харесай

8 доказано успешни стратегии за убеждаване

Има доста способи да накарате хората да вършат това, което желаете – даже и без съзнателното им присъединяване. Изкуството на убеждаването е толкоз виртуозно в някои свои измерения, че може даже да контролирате насоката на диалог по този начин, че индивидът насреща въобще да не разбере по какъв начин е трансформирал гледната си точка и е възприел вашата. Тук ви представяме 8 потвърдено сполучливи тактики за увещание.

Какво давате?

Когато се пробвате да пандизите договорка, или да договорите взаимноизгодно съдействие, фокусирайте се основно върху това какво ще получи вашият сътрудник, а не какво ще даде. Да речем, че продавате автомобил. Правилната тактичност е „ Давам ти тази кола за 1000 евро ”, а не „ Искам 1000 евро за тази кола! ”. По тази метод ще накарате отсрещната страна да свикне с мисълта за стоката, която към момента не е купил — няма да му е елементарно да се раздели с нея.

Съществителни и сказуеми

Проведено неотдавна проучване от социологическия институт Прат открива, че даже строго избраните способи на изграждане на фрази може да подбуден хората към дейности и решения. Изследването почива на анкета, в която били заложени два въпроса: „ Ще ходите ли на следващия ден на изборите? ” и „ Ще станете ли гласоподавател на следващия ден? ”

 На втората дефиниция, участниците в допитването  реагирали позитивно два пъти по-често, спрямо първата, движени евентуално от потребността да принадлежат към социума. Съществителното „ гласоподавател ” ускорява вътрешната еднаквост в качеството на член на избрана група, споделят учените и горещо предлагат да се възползваме от тази специфичност в ежедневното другарство.

Техниката на заплашването

Съгласни сме, не звучи изключително етично. Но става дума не за непосредствено влияние, а по-скоро за странични фактори, които могат да накарат човек да бъде нащрек на подсъзнателно равнище. Конкретен образец тук е едно проучване, основаващо се на реакцията на пресичащи улица хора — на отсрещната й страна стоял човек и ги пресрещал с молба да попълнят анкета. Ако по време на пресичането хората чуели полицейска свирка, постоянно се съгласявали да изгубят малко време и да попълнят анкетата. Обяснението е, че когнитивните им запаси в подобен миг били заети с мисли за евентуална заплаха и единствено дребна част от мозъка оценявала отправената молба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР