Има много начини човек да бъде по-продуктивен. Само че някои

...
Има много начини човек да бъде по-продуктивен. Само че някои
Коментари Харесай

Кариерните експерти: Как да управляваме времето и да сме по-продуктивни

Има доста способи човек да бъде по-продуктивен. Само че някои са надалеч по-ефективни от други. Първите те карат да работиш по-добре, а другите ти икономисват време, написа Business Insider.

Пригответе си нещата от предходния ден

Eрика Кесеуин, кариерен специалист и създател на " Bring Your Human to Work ", признава, че постоянно се приготвя авансово за идващия ден. Тя поучава да прегледаме какви задания и задължения имаме, дали гоним някакви периоди, с цел да може пълноценно да използваме времето сред тях. Трик, който тя издава, е, че зарежда кафе машината вечерта, с цел да не губи време сутринта.

Набележете си предпочитаните цели

Най-честата причина, заради която хората губят темп, е тъй като не знаят към какво се стремят. Затова когато се появят задания или странични задължения, които са надалеч от вашата цел и работа, оставете ги настрани. Свършете първо най-важното.

Избирайте от 3 до 5 задания дневно

Не прекалявайте със листата " какво да свършите за деня ". Така ще останете продуктивни и няма да се изгубите в мислене, какво да започнете в този момент и с какво да се заемете на по-късен стадий.

Направете си календарни напомняния

Създайте си лична календарна система, която да работи за вас. Приложенията и органайзерите на смарт телефоните разрешават това. Проверявайте си графика постоянно. Стара мисъл гласи " Ако се провалиш да планираш, планираш да се провалиш ".

Разделете дилемите си на дребни стъпки

Така ще знаете какво тъкмо би трябвало да свършите през всекидневието си. Постигането на всяка цел е развой. Затова не бързайте да свършите огромни по размер задания. Разпределете ги за седмица или месец и го правете последователно.

Определете си съответно време, в което да отговаряте на мейлите

Продуктивността изисква да сте фокусирани. Затова не се заемайте да отговаряте всякога, когато получите имейл. Така ще се отвлечете вниманието си от това, което вършиме сега и ще се насочите към напълно друга задача. Набележете си време от деня, което да е единствено за електронната ви поща.
 12 метода да сте по-щастливи на работното място
12 метода да сте по-щастливи на работното място

Как можете да измененията работната среда

Ограничете страничните фактори, които ви въздействат

В това число влизат освен обществените мрежи, а и дългите диалози с сътрудници. Може да избегнете страничния звук, като пандизите вратата или сложите слушалки.

Дайте си дребни почивки през всекидневието

Кесеуин поучава хората да вършат дребни почивки през работния ден, а не да чакат да се изтощят изцяло и тогава да си дадат време за релакс.

Слушайте музика без текст

Музикални сетове, а не песни, чиито текст да ви разконцентрира са добра алтернатива, с цел да запазите работната си конфигурация.

Работете отдалечено, в случай че се наложи

Този вид освен ще ви резервира по-продуктивни, само че и ще ви помогне по-добре да организирате времето си, стига работодателите да го разрешават.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР