Има много митове около съхранението на хубавия бюст след раждане

...
Има много митове около съхранението на хубавия бюст след раждане
Коментари Харесай

Защо гърдите след раждане и кърмене увисват

Има доста легенди към съхранението на хубавия бюст след раждане и кърмене. Един от най-популярните е, че спортът е панацея и, в случай че сме упорити и вършим „ специфични “ извършения, гърдите могат да върнат предходната си форма.
Вярно ли е това, разказва мамолог, съветник на Parents.ru.
Наистина бременността и кърменето въздействат на гърдите.

Защо гърдите увисват след раждане

По време на бременността дамата наддава на тегло, млечната жлеза се състои основно от мастна тъкан, надлежно размерът ѝ се усилва, количеството жлезиста тъкан, също се усилва, което също способства за размера на гърдите. След края на кърменето количеството на мастната и жлезиста тъкан понижава, кожата няма време да се възвърне - това води до смяна във формата и гърдите нормално увисват.
За да избегнете загуба на разтегливост или провисване, можете да спрете кърменето. Но като онколог не предлагам да вършиме това - в някои случаи това може да докара до формиране на израстък.

Засега няма научно потвърден метод отпущането на гърдите да бъде избегнато, с изключение на със здравословен метод на живот и поддържане на непрекъснато тегло.
Спортът и носенето на подобаващ сутиен  може леко да понижи риска, само че надали ще донесе огромен резултат.

С по-висок риск са:

- Жените с огромни гърди. Под тежестта на личната си маса с времето гърдите  увисват.

- Млади майки, които бързо наддават и губят тегло.

- Тези с огромни гърди, които отхвърлят да носят сутиен, в това число и във фитнеса.

Как да възстановим формата им

За страдание, в случай че гърдите увиснат след кърмене, този проблем може да бъде решен единствено благодарение на пластична хирургия.
Но преди да вземете решение, би трябвало да сте на ясно, че отпущането и увисването на гърдите не предизвиква никаква щета на здравето. Проблемът е единствено естетически.

Операцията за поправяне на формата на гърдите може да се направи незабавно след края на кърменето.
Ако обаче дамата възнамерява да отслабне, тогава бих предложил да изчака тежестта ѝ да се стабилизира, да стигне мечтаните килограми, и по-късно да направи промяна.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР