Има много лесно и елегантно решение по казуса с независимия

...
Има много лесно и елегантно решение по казуса с независимия
Коментари Харесай

Близнашки с нова идея за независимия прокурор

Има доста елементарно и елегантно решение по проблема с самостоятелния прокурор, който би трябвало да разгледва основния. Това съобщи професорът на конституционно право Георги Близнашки по България он еър. Този човек не би трябвало да е непрекъснато настояща фигура, а ще работи, в случай че възникне обстановка, ще се излъчва от Испектората и ще показва резултатите от следствието пред прокурорската гилдия. Това може да се стане с смяна в Закона за правосъдната власт, не е належащо да се опира до Конституцията, изясни Близнашки.  Той даде за образец сходни струкури в европейските страни.

Близнашки още веднъж съобщи, че основаната обстановка благоприятства кръговете, които желаят да няма мощна прокуратура. Заяви още, че основният прокурор не е нарушител, а заслужен човек с дълга карирера в правосъдната система и е потвърдил, че е заслужен да заеме тази позиция.

Ситуацията с допустимо следствие към него е втълпяване в общетвото на подправен проблем, къздаден изкуствено от определин кръгове, сподели още Близнашки и изрече страдание, че първите хора в страната вместо да проведен сериозен експертен спор, се обръщат към Венецианската комисия.

Тази комисия съществува, с цел да подкрепя страните в присъединителният им развой към Европейския съюз, напомни Близнашки и добави, че тя се състои от холандец, който в никакъв случай не е стъпвал в България, както и от косовар и украинец, в които страни демокпрацията е на светлинни години от достиженията в правото на страна като България. Техните  препоръки, тласкат страна в неразбираемо бъдеще, безапелационен е Близнашки.

Важно е да има пробив в наказванията за политициге и да се стигне до ефикасни присъди, тъй като това са упованията на хората. Имахме плячкосване на националното благосъстояние в продължение на 30 години и в този момент идва часът на истината.  Това е и неистовият боязън на някои кръгове от тандема Цацаров- Гешев, добави професорът.

КПКОНПИ е особена институция и е добре, че отпред там застава човек като Цацаров - с извънреден разсъдък и правна просвета, който ще придаде нов живот на тази комисия, счита Близнашки.

Според него Цацаров доста добре ще си партнира с новия основен прокурор. Гешев е човек на действието. Очаквам енергични дейности от страна на прокурататар, а като това се поддържа от инициативността на КПКОНПИ, се основава удобната среда да имаме пробив в битката против проведената престъпност, сподели Близнашки.

По мотив хората в Българска социалистическа партия, които са дали своят вот за Цацаров макар решението на висшето управление, Близнашки сподели: Това са хора, които имат глави на раменете, тъй като едно е да искаш да свалиш държавно управление, друго е да работиш против страната си..

Той съобщи, че Корнелия Нинова се пробва да смъне Българска социалистическа партия до нивото на ДСБ на Иван Костов. Получава се синхрон сред тези две фигури, сподели още Близнашки. 

Според него бъдещето на Българска социалистическа партия не е ярко, сподели, че е направил в предишното доста повече за тази партия от хора, които са на управителни позиции. Не можем да бъдем заложници на герои от прехода, върху които тегне сянката на подозрение за корупция и злоупотреби в недалечното минало, те не трябва да задават публичния звук, сподели още професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР