Има много жени, които се чувстват унижени в отношенията си

...
Има много жени, които се чувстват унижени в отношенията си
Коментари Харесай

Как да се справите с мъж, който ви унижава?

Има доста дами, които се усещат унижени в връзките си с мъжа до себе си. Няма никакво значение дали просто се срещате или към този момент сте основали семейство и имате деца. Статусът не играе никаква роля. Важно е, че се чувствате зле и най-вероятно не разбирате какво се случва.
Прочетете още
А е толкоз мъчително, когато не те ценят и почитат, не те зачитат като човек и не желаят да те видят като подобен. Следват сълзи от обиди, унижения и доста други неприятни прекарвания. Това е сложен път …
Не се тормозете, всичко се случва в точния момент и си има причина
Ако сте почнали да забелязвате, че вашият обичан мъж ви унижава и наскърбява, непрекъснато показва неодобрение от вас, атакува ви вербално без причина, назовава ви с обидни прилагателни, тогава първото нещо е да помислите за какво се случва това и по кое време е почнало сходно държание

Помните всичко, което ви е наранило, всяка обидна дума, изгорила душата ви. Иска ви се да плачете, да избягате надалеч и повече да не говорите с колегата си. Но такова държание няма да промени обстановката. Само градивният разговор с връзката на вашите усеща може да помогне за поправяне на отношението му към вас, настояват психолозите.
Разкарайте розовите очила
Може би вашият сътрудник постоянно е бил подобен? Но при започване на връзката, влюбени в него, не сте забелязали нищо. Не сте били доста деликатни към него и държанието му. И даже да сте забелязали нещо неправилно, постоянно сте намирали оправдания. Или пък вашият мъж просто не умее градивно да показва претенциите си и ви е мъчно да разберете посланието му зад реките от обиди и упреци? Всеки случай е самостоятелен, както и всеки човек.
Погледнете болката си в лицето
Вероятно ви се коства, че като човек губите себе си или от дълго време сте се изгубили. Изпитвате боязън от самотата, безпокойствие за бъдещето и подозрение в себе си. И най-неприятното – болката, която не изчезва ни през деня, ни нощем…

Толкова е мощна, че не можете да се справите сами с нея и се пробвате да я потиснете с другари, алкохол, нови покупки. Такива дейности оказват помощ да се отвлече вниманието от страданието за малко, само че не вземат решение казуса. Затова е значимо да погледнем от кое място идва тя, къде е източникът й.
Важно е да не се заблуждавате, че можете да измененията колегата си
Макар и да мечтаете от цялото си сърце за това в дълбокото си обезсърчение. И, несъмнено, преди всичко, вие желаете да разберете държанието на колегата, какво не е наред с него. Защо прави това? Струва ви се, че като разберете аргументите за държанието му, можете да го измененията. Това е просто илюзия…

Но можете да разберете аргументите за държанието му. И по какъв начин тъкмо ще ви помогне това? Невъзможно е да измененията другия, изключително когато става дума за към този момент образувана персона. За да се промени вашият мъж, са нужни неговото откровено предпочитание, блян и воля. Всичко в една връзка може да бъде поправено, само че … при изискване че двамата го желаете.
Изследвайте личното си „ аз “
Живейте в действителността и приемете, че в никакъв случай не трябва да губите себе си. Че не харесвате не себе си, а просто визията си за себе си в тези връзки, с този мъж.

Обикновено има вътрешен спор сред визията за „ Аз съм същински “ и „ Аз съм съвършен “. Нека онагледим с един образец. Да приемем, че вашият мъж ви крещи, че къщата не е задоволително чиста и подредена, а вие сте неприятна стопанка. Чувате го да се оплаква и стартирате да мислите, че той би трябвало да е прав, тъй като не успявате да поддържате къщата в съвършен ред. И тези мисли унищожават самочувствието ви. Започвате да вярвате, че сте неприятна стопанка. Има доста сходни образци. Най-важното, което би трябвало да осъзнаете, е, че вие ​​сами не се цените и не се разбирате. Просто поработете върху себе си и тогава ще погледнете на връзките по нов метод. Здраво ще сте стъпили на двата си крайници. Задачата ви е да се научите по какъв начин да се наслаждавате преди всичко на себе си. Защото, белким можеш да бъдеш благополучен по отношение на различен, в случай че не самият ти не се чувстваш благополучен?
Определете границите на допустимостта
Задайте си въпроса: „ Как попаднах във връзка, в която се усещам зле и разрешавам да ме унищожават? “. В последна сметка по някаква причина сте избрали и сте се влюбили точно в този мъж, избирайки го от всички останали мъже. Причините може да се коренят надълбоко в подсъзнанието и даже да не ги осъзнавате. Също по този начин е значимо да разберете, че има граници във връзката. Тоест, област в връзките, в която е допустимо да се направи нещо област, където измененията са невъзможни. Просто би трябвало да се опитате да приемете очевидното. И решете сами на какво сте подготвени в името на връзките и на какво – не. Да, изборът лишава време, само че е доста значимо да извършите верният.
Грешни вярвания или защитни механизми
Ако мъжът до вас ви наскърбява, покачва звук, тогава вие сами му позволявате да го прави. И в случай че подвига ръка против вас, значи сте му разрешили да се отнася по този метод. И какво се крие зад това позволение? Може би избрани неверни вярвания или защитни механизми? Върнете се въображаемо към детството. Какви са били връзките ви с майка ви и татко ви? Таите ли обиди от тях? Ако да, то очевидно те се придвижват в връзките ви с колегата. Обидата е извънредно разрушителна страст. В нея има се съдържа голямо количество съзнателна или несъзнателна горест и яд, които би трябвало да се изживеят и да се освободят.
Кажете „ не “ на токсичните връзки
Когато мъжът до вас ви унижава, крещи, подвига ръка към вас, помислете дали в действителност имате потребност от него и тази връзка? Искате ли непрекъснато да страдате и да плачете? И в случай че отговорът е „ не “, намерете сили и храброст да кажете довиждане.

Опитайте се да се освободите от всички „ неверни “ сюжети, които ви въвличат в проблеми. Научете се да вършиме избори, които не ви харесват, само че са за ваше положително. Капанът е вълчи, да, само че всеки човек има задоволително вътрешна мощ, с цел да се откопчи от него. Стига да го желае…

 

Източник: happy-woman.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР