Има много изследвания, които твърдят, че женените мъже живеят по-дълго

...
Има много изследвания, които твърдят, че женените мъже живеят по-дълго
Коментари Харесай

Това са причините за инфаркт при жените

Има доста проучвания, които настояват, че женените мъже живеят по-дълго от ергените. Семейният живот оказва въздействие върху пълноценното и навременно хранене, постоянния секс, възприятието за непоклатимост.

Учудващо е, само че дамите са по-малко подвластни от съпрузите си.

Разбито сърце

Жените, както се оказва, не страдат толкоз от неналичието на брачен партньор и семейство, а реагират по-остро на развода. Както демонстрират съвсем 30-годишните наблюдения на учени от университета “Дюк ”, разводът може да докара до инфаркт и други сърдечни болести при дамите. В изследването са взели участие 16 хиляди американци на възраст от 45 до 65 години. В началото на наблюденията всички участници в изследването са били фамилни, само че през годините доста от тези фамилии се разпадат. И ето какво демонстрира статистиката: 

• Разведените дами са с 24% по-склонни да страдат от сърдечни пристъпи, в сравнение с тези, които са запазили фамилиите си. Дори и откакто дамите са си намерили нови съпрузи, здравословното им положение в никакъв случай не се възстановява. В същото време, при мъжете след основаването на ново семейство рискът от инфаркт доста понижава.

• Изненадващо, само че е реалност, че мощната половина на човечеството се нуждае от повече поддръжка и схващане. Мъжете избират да имат спокойни, уверени съпруги до себе си, да се усещат с тях тъкмо като зад стена. Ние, дамите, не би трябвало да забравяме, че нашите бранители зависят доста повече от нас, в сравнение с ние от тях! И какво е належащо за спокойствието им? Сутрин - чиста и изгладена риза, топла закуска и към този момент се усещат по-добре. Веднага щом се появят някакви проблеми, здравето на главата на фамилията може да се утежни трагично. Това се удостоверява от друго изследване. Учените са разкрили, че мъжете стартират да се нервират доста, в случай че брачната половинка им има някакви проблеми.

Не стресирайте дамата!

Съпругата е съкратена от работа, сложили са й неприятна диагноза, скарала се е със съседите... Жената претърпява тази вест доста по-спокойно от половинката си. И като резултат - при мъжа кръвното скача внезапно. Не толкоз от дълго време това беше доказано от учени от Мичиганския университет, които изучавали резултатите от напрежението и качеството на брака върху здравето на съпрузите.

На първо място, учените се интересували дали кръвното налягане на човек зависи от личния му стрес и от напрежението, на който е подложена половинката му.

Оказва се, че стресът при дамата може непосредствено да повлияе на кръвното налягане на брачна половинка й. Освен това, както се оказва, съпрузите са по-чувствителни към напрежението при дамите им, а не назад. Както допускат учените, съпрузите явно разчитат повече на поддръжката на своите съпруги, която не могат да получат, в случай че нежните им половинки претърпяват някаква тягост.

Същият извод е изработен и от учени от Оксфордския университет. Стресът, обвързван с психично напрежение в брака, оказва негативно влияние върху здравето на съпрузите, само че не непосредствено, а индиректно - мъжете страдат от недоволството, което дамите им изпитват. На този декор могат да зародят разнообразни заболявания и даже възпалителни болести. А това, че ще развият хипертония, е отвън всевъзможни подозрения. Също по този начин е значимо да не се не помни, че при човек, благоразположен към хипертония, естествената реакция на организма към напрежението се разграничава по това, че в отговор на незначителна причина поражда бурна прочувствена реакция и вследствие на това внезапен скок на кръвното налягане, което е мъчно да се възстановява по-късно. С всяка нова демонстрация на такава реакция на организма, механизмът й се фиксира, а високото кръвно налягане става хронично.

Как да се оправим с всичко това?

Най-важното нещо е да се обичате и да бъдете по-внимателни един към различен. В последна сметка, с високо кръвно налягане при един от съпрузите, би трябвало да се справяте дружно. За да не скочи и при другия.

Кой е в риск?

Първо, вземете под внимание кой попада в рисковата група: тези, които водят затънал метод на живот, които са с наднормено тегло и не се хранят вярно, постоянно изпитват отмалялост и стрес. Съгласете се, че в тази група може да попадне съвсем всеки от нас.

Имайки поради всичко това, всеки може да вкара обичаи в фамилията, които освен ще спомогнат за битката с хипертонията, само че и ще основат удобен честен климат в дома. Това е изключително значимо за възрастните хора. В последна сметка, още веднъж, в случай че имаме вяра на едно друго изследване, всеки 4-и човек в света, като се вземат поради хората на междинна и по-голяма възраст, вероятността от хипертония е 90%. Това е доста, защото високото кръвно налягане без никакви сигнали може да провокира тромбоза, бъбречна непълнота, инфаркт, инсулт и така нататък И както споделят лекарите, кръвното налягане може да се възстановява даже и без лекарства.

За задачата е нужно нещо напълно малко - движете се повече и се хранете вярно.

Всеки доктор ще ви посъветва да вършиме повече приятни разходки. Можете също да си организирате разходка до музея или театъра, да извършите малко извършване на покупки, да отидете при другари. Не може да излезете на открито без основателна причина? Вземете си куче! Ще би трябвало да излизате с него най-малко два пъти дневно. 

Честите разходки несъмнено ще оказват помощ да се отървете от непотребни килограми. Като цяло, би трябвало да се движим повече! И още един мотив в интерес на ходенето. То, съгласно психолози, както всяко нещо, което вършат дружно цялото семейство, сплотява. Изготвяйки график за деня, обща диета, проект за намаляване за двамата съпрузи, пътувания до нови, непознати или обичани места, ще имате маса общи тематики за полемика, а стресът и хипертонията ще правят отстъпка на назад във времето.

Какво да извършите, с цел да отслабнете?

Диетите не са подобаващи за всички. Мнозина просто не могат да се оправят. Но да се придържаме към вярното хранене, това е изцяло допустимо. По-малко пържени, солени, повече зърнени храни, салати и така нататък

Учените от Университета на Охайо откриха кои артикули са най-опасни за фигурата по време на стрес. Причината е, че те забавят метаболизма и заради това са помощници при набирането на спомагателни килограми.

Не е нужно даже да си академик, с цел да си направиш подобен лист, само че е по-добре да си напомним още един път с какво не би трябвало да злоупотребяваме в сложните дни: понички, кексове, бисквити, солени ядки, картофен чипс, сладолед. Не хранете напрежението, не се изпращайте в рисковата група! Но има и различен лист от артикули, които сами по себе си са способни да намалят кръвното налягане. Това са: орехите, картофите, доматите, соята, лещата, спанакът. Тези храни, които съдържат калий. Именно заради неналичието му човек може да развие хипертония. 

Не забравяйте за елементарното бяло зеле и за млечните артикули, в които се съдържа доста калций, както и яйцата. Между другото, с напредването на възрастта, лекарите поучават повече да акцентираме на кисело-млечни артикули, а не на самото мляко. И забравете за алкохола. Проучванията демонстрират, че хората, които не пият алкохол, доста рядко страдат от високо кръвно налягане. По-добре е да се пие вода. Един литър дневно освен ще понижи апетита, само че и ще усъвършенства храносмилането.

Как по-бързо да понижим кръвното налягане?

Ако налягането скочи и нямате налични медикаменти, този проблем може да бъде решен по изцяло налични и лесни метода. Например, вземете забрадка, овлажнете я с вода и я поставете в региона на слънчевия сплит и щитовидната жлеза. Направете тази процедура в продължение на 7-10 минути.

Можете да свалите кръвното и с ябълков оцет. Вземете 2 дребни кърпи, овлажнете ги с ябълков оцет и ги поставете на стъпалата, до момента в който сте в легнало или седнало състояние за 10 минути. 

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: инфаркт стрес кръвно налягане кръвно диета хранене
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР