Има много изпитани във времето традиционни лекарства. Често към тях

...
Има много изпитани във времето традиционни лекарства. Често към тях
Коментари Харесай

Растенията с най-много защитни функции за организма

Има доста изпитани във времето обичайни медикаменти. Често към тях допълням лекуването с обичайна разходка на чист въздух, здравословен метод на живот, закалителни процедури. Медът, чесънът, орехите, натуралните сокове оказват помощ за повишение на имунитета.

Най-лесните за подготвяне и най-ефективни са отвари от разнообразни билки. Техните лечебни свойства, способността да възвръщат защитните сили на организма и сигурността при приложимост дават опция за възстановяване на здравето по най-благоприятен метод. Просто би трябвало да изберете най-подходящото растение и да следвате рекомендациите за неговото подготвяне и потребление.

Кои са растенията с най-вече защитни функционалности за организма? Вижте повече в идващите редове:

1. Пурпурната ехинацея. Красиво многогодишно растение покачва равнището на фагоцитите в кръвта, като по този метод се отървава от мъртвите кафези и бактериите.

Комплексният резултат на потребното растение върху имунната система ви разрешава да спрете размножаването на херпесни и грипни вируси, стафилококи, стрептококи, ешерихия коли. Тинктурата се употребява за подсилване на паметта, понижаване на апетита, лекуване на неплодородие и възобновяване на потентността. Чаят е ефикасен при настинки.

2. Женшен. Любимото лекарство на китайците и жителите на Сибир покачва устойчивостта на стрес, зарежда тялото с сила и укрепва защитните функционалности.

 Растенията с най-вече защитни функционалности за организма

3. Черен бъз. Расте на свободни места и крайпътни пътища. Плодовете и храстовите цветя се употребяват като лечебни първични материали. Те са обогатени с органични и аминокиселини, каротин. Отварите и инфузиите имат противовъзпалителен резултат, употребяват се като дезинфектант, диуретик и потогонно средство.

4. Мащерка. Полезните свойства на растението със защитни функционалности се демонстрират в заздравяването на рани, дезинфекцията и намаляването на възпалителния развой. Съдържа витамини В, С, органични киселини, танини.

5. Китайска лимонена трева. Сокът от плодовете на сходно на лиана растение е богат на тонизиращи съставни елементи, витамини В и С, етерични масла, органични киселини. Лекува храносмилателни болести, укрепва нервната система, възвръща общото положение.

6. Аптечна лайка. Популярното цвете покачва отслабения имунитет. Има противовъзпалително, антисептично деяние. Продава се в аптеката като дестилат, смес и във филтърни торбички за чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР