Има много и различни видове коктейли. Повечето хора смятат, че

...
Има много и различни видове коктейли. Повечето хора смятат, че
Коментари Харесай

Най-известните коктейли в света

Има доста и разнообразни типове коктейли. Повечето хора считат, че те са напитка за лятото. Но същинските фенове на коктейлите ги пият когато и да е.

Вижте най-известните коктейли

" Мохито "

През 30-те години на предишния век в Куба са почнали да забъркват този освежаващия коктейл. За коктейла се употребяват бял ром, мента, лайм, сода и кафява захар.

Освежаващият цитрус и мирис на мента вършат коктейла подобаващ за лятото.
 мохито Thinkstock/Getty Images
" Пиня колада "

Този коктейл е откритие на пуерто-рикански бaрмани. Приготвяли го за отдъхващите на златните плажове.

Коктейлът се подготвя от кокосов ликьор, бял ром и ананасов сок.

" Космополитън "

Космополитън стана изключително известен след сериала " Сексът и градът ".  Създаден е в елитните хотели по крайбрежието на Франция. Той е бил най-често сервираното пиво на шикозните мероприятия през 20-те години на предишния век.-->
 космополитън Thinkstock/Getty Images

" Текила Сънрайз "

Коктейлът Текила Сънрайз е сервиран за първи път в Arizona Biltmore Hotel във Финикс, Съединени американски щати. Наречен е по този начин поради метода, по който наподобяват другите му съставки в чашата. Гренадинът пада на дъното ѝ, създавайки красиво преливане на цветовете и подухва асоциации за прелестта на изгрева.

" Дайкири "

Коктейлът е основан от американския минен инженер Дженинг Кокс, само че е станал известен, посредством героите от романите на Хемингуей.
 дайкири Thinkstock/Getty Images
" Маргарита "

Най-известаната история за този коктейл е, че е основан през 1948 година Известна дама от хайлайфа на Далас, Маргарита Саймс,  провежда коледно празненство край басейна във вилата си и подготвя коктейл от коантро, текила и сок от лайм.
 маргарита Thinkstock/Getty Images
" Секс на плажа "

Изобретяването на тази анпитка се приписва на барман от Флорида, който ѝ дава провокативното наименование, воден от пожеланото ваканционно занятие на студентите, отдъхващи край океана.

Куба Либре

" Куба Либре " е един от най-популярните коктейли в света. Приготвен е за първи път в Хавана през 1900 година, когато американските бойци смесват кубински ром и кола и с този коктейл подвигат тостове произнасяйки тост - Viva Cuba libre.

" Отвертка "

Този коктейл се появява по време на сухия режим в Съединени американски щати. За него се смесват се 3 елементи водка и 7 елементи портокалов сок. Портокаловият сок е прикривал аромата на алкохола.

" Блъди Мери "

В хотел " Риц " в Париж Хемингуей се оплаквал на бармана, че жена му усеща когато е пил. Специално за задачата барманът измислил коктейл, без аромат, въз основата на водка и доматен сок. На идващия ден приел поздравленията на Хемингуей: Много добре! Проклетницата Мери не усети нищо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР