Има много хора навън, те може би мислят че не

...
Има много хора навън, те може би мислят че не
Коментари Харесай

Родна адвокатка посочи как ще оцелеем и кога идва пикът на COVID-19

Има доста хора на открито, те може би мислят че не е толкоз сериозна обстановката, тъй като България е на относително положително състояние. Това разяснява пред bTV адв. Мария Петрова, член на Експертния медицински съвет към Министерския съвет.

Според нея, в случай че изпълняваме съответно рекомендациите, ще имаме по-малко жертви.

„ Ако слушаме рекомендациите, можем да се оправим по-лесно, по-бързо и с по-малко жертви в цялата обстановка. Безотговорно е да не съблюдаваме ограниченията ", добави адв. Мария Петрова.

За бързите проби тя разяснява, че в случай че следваме опита на други страни, основен миг е по кое време стартира използването им.

Адвокат Мария Петрова прикани да не се поддаваме на спекулации и уточни, че са почнали да се продават проби с неразбираем генезис. "Освен да диагностицираме хората със признаци, би трябвало да се грижим и за останалите. Всеки жител има право да се тества, различен е въпросът дали разполагаме с потенциал това да се случи ", сподели още тя.

Ако прогнозите са правилни, идната седмица влизаме в пика на болестта, означи юристът.

По думите й всички пациенти би трябвало да се третират равнопоставено. "Не следва да "затваряме " страната за другите уязвими групи пациенти, като бременните дами и децата, подлежащи на имунизация ", уточни юристът. По думите й не може един човек с израстък да чака да мине епидемията, с цел да бъде опериран.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР