Има много хора, които не разбират това, което мениджърите правят.

...
Има много хора, които не разбират това, което мениджърите правят.
Коментари Харесай

Ех, лесно му е на шефа...: 10 мита за мениджърите

Има доста хора, които не схващат това, което мениджърите вършат. За страдание, това включва и някои мениджъри. По-долу са изброени десетте най-големи мита по отношение на мениджмънта, в които не дребна част от бизнес водачите и техните подчинени имат вяра.

1. Управление " На висок звук "

Умните мениджъри не го вършат. Да, от време на време е належащо да повишиш звук, само че такива моменти би трябвало да се лимитират оптимално. Ако ви се постанова да го вършиме постоянно, открийте повода - дали е, тъй като хората не правят това, което изисквате от тях? Ако е по този начин, уверете се, че напътствията ви са ясни за тях. Няма значение дали те са ясни за вас, те би трябвало да бъдат ясни за индивида, който желаете да извърши съответната задача.

2. Мениджърите не вършат нищо

Много от чиновниците считат, че техните ръководители не вършат нищо. За тях главната активност на мениджъра да се скита по всички страни и да приказва с хората. Те не признават, че мениджърите работят също толкоз доста, в случай че не и повече от подчинените си.

3. Всичко опира до реализиране на задачите

Най-важното нещо, което би трябвало да запомните е, че задачите са това, което е значимо - не измерването им. Не си губете времето в изчисление. Вместо това, хвърляйте по едно око на крайната точка, към която сте се запътили.

4. Не можете да бъдете обективен, в случай че желаете да задържите най-хубавите си хора

Най-добрите получават най-вече награди. Те са ги спечелили. Но същински положителните мениджъри не не помнят да са обективни и към останалите си чиновници.

5. Мениджърите само планират

Да, положителните мениджъри възнамеряват доста. Това е един от четирите основни детайла на мениджмънта. Но това не е всичко, което вършат. След като проектът е на разположение, мениджърите би трябвало да наблюдават напредъка по него и да подхващат коригиращи дейности, в случай че има отклоняване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР