Има много голямо недоверие на хората към институциите, свързано с

...
Има много голямо недоверие на хората към институциите, свързано с
Коментари Харесай

Бивш зам. вътрешен министър: България чупи класацията на ЕС в усещането за престъпност и страх от насилие

Има доста огромно съмнение на хората към институциите, обвързвано с престъпността, съобщи в предаването „ Преди всички “ на БНР някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев. Той уточни, че страхът от престъпността е доста огромен още от средата на 90-те години:

„ Страхът от закононарушения се дължи на доста фактори, започвайки от големите равнища на престъпност през 90-те, само че също и съмнение в институциите – съмнение, че ще те опазят или че ще има наказване за престъпността “.

Гунев даде образец, че убийствата през предходната година са били двойно по-малко, в сравнение с през 80-те години.

„ А в този момент всеки остава с усещане, че в този момент надали не се правят убийства всяка седмица, всеки ден, гледайки новините. Всъщност действителността е по-различна “, акцентира някогашният заместник-вътрешен министър. По думите му същото се отнася и за злополуките. Според него частично медиите играят роля в основаването на страховете у хората.

Повод за коментара на Гунев е проучване на Евростат, оповестено през вчерашния ден. Според него България чупи класацията на Европейски Съюз в чувството за престъпност и боязън от принуждение. Изследването е за 2017 година. Проучването цели да дефинира какъв дял от популацията е бил изправен пред закононарушение, принуждение или вандализъм. Страната ни е на върха в черната ранглиста.

Според Филип Гунев политиците би трябвало да се тормозят от тези проучвания, тъй като те са знак за това, че казусът е в доверието към тях.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР