Има много голяма вероятност българското футболно първенство да бъде подновено

...
Има много голяма вероятност българското футболно първенство да бъде подновено
Коментари Харесай

Футболът се завръща в България през юни?

Има доста огромна възможност българското футболно състезание да бъде възобновено на 5 или 12 юни, оповестява dsport.bg.

Плановете са да бъдат изиграни двата оставащи кръга от постоянния сезон на Първа лига, както и мачовете от шампионата за Купата на България. Това е най-вероятният сюжет, към който БФС ще дискутира на срещата, която следва да се състои на 7 май. Тя ще е основна за решение проблема " Българско състезание и неговото продължение ". До тогава ще е предходна и срещата сред БФС, Медицинската комисия към футболната централа и Националният действен щаб (НОЩ), на която ще би трябвало да бъде ободрен протокол за дейности във време на пандемия.
 Важна среща на БФС с Националния щаб в понеделник
Важна среща на БФС с Националния щаб в понеделник

Ще се разисква опцията за обновяване на тренировките

Очаква се въпреки всичко да се разиска и вид с доиграване на 100% от сезона, само че съгласно отговорите, изпратени от клубовете преди време, малко тимове имат предпочитание това да се случи. Вероятно клубовете ще бъдат питани още веднъж какви са желанията им, защото от последната " анкета " минаха няколко седмици.

Ако бъде одобрен проектът за скъсен вид на шампионата то новия шампионат ще може да стартира на 10 или 18 юли, което значи, че той би трябвало да се организира по график без закъснение.

При състояние, че се вземе решение за доиграване на актуалният шампионат в цялостен вид, то тогава шампионата ще мине във формат мачове сряда-събота и ще се играе до 31 юли.

Една от големите въпросителни обаче е обвързвана с формата на новото състезание и дали той ще бъде изменен. Очаква се Втора лига да завърши без доиграване на каквито и да било мачове. Тепърва ще се разисква по какъв начин да се дефинират тимовете, които ще влязат и дали ще има изпадащи от Първа лига.

Съществува вид за група от 16 тима, само че това е въпрос на полемики. На този стадий е малко евентуално да бъде изменен формата на шампионата за новия сезон, като по-скоро ще се образуват баражи за изпадащи и влизащи тимове, само че този сюжет не би трябвало да се подценява.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР