Има много фактори, които сочат, че инфлацията през 2023 г.

...
Има много фактори, които сочат, че инфлацията през 2023 г.
Коментари Харесай

Димитров: Инфлацията през 2023 г. ще бъде по-ниска

Има доста фактори, които сочат, че инфлацията през 2023 година ще бъде по-ниска. Забавянето  на растежа на огромните стопанска система в Европейски Съюз ще докара до по-ниско търсене, а това - до по-ниски цени на запаси. Тенденцията е към спад от днешна позиция, процентите са мъчно прогнозируеми.

Това сподели за " Твоят ден " икономистът и народен представител от ДБ Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на.

По думите му връщането на заплащане с друга валута за съветски газ е обезверен ход.

" Енергетиката е по-волатилен бранш. Това, че ще разчитаме на доставки на природен газ през Александруполис, ще даде спомагателна сигурност. Ако служебният кабинет си прави сметката по заобиколен метод през Турция да внася съветски газ, ще бъде огромна неточност и ще ги хванем. В сегашната конкуретна среда има по-добри разновидности за България ", счита той.

Според него с най-висока инфлация в Европейски Съюз е Унгария - 23%. " Мерките ни би трябвало да бъдат към бранш " Енергетика ", само че единствено фирмите в потребност да са обезщетени ", прикани Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР