Има много доказателства, че сирийските правителствени сили в Идлиб в

...
Има много доказателства, че сирийските правителствени сили в Идлиб в
Коментари Харесай

САЩ предупреждават: Асад се готви да използва химически оръжия в Идлиб

Има " доста доказателства ", че сирийските държавни сили в Идлиб в северозападната част на Сирия се приготвят да употребяват химически оръжия. Това разгласи новият американски консултант за Сирия, откакто предизвести за заплахата от атака против последния огромен анклав на бунтовниците в страната, оповестява " Ройтерс ".

" Напълно съм сигурен, че имаме доста, доста положителни учредения да насочваме тези предизвестия ", уточни Джим Джефри, който беше назначен на 17 август като специфичен консултант за Сирия на американския държавен секретар Майк Помпео и който управлява договарянията за политически преход в разкъсваната от война арабска страна.

" Всякаква атака за нас е неприемлива като безразсъдна ескалация ", разяснява Джефри пред няколко публицисти в първото си изявление по отношение на обстановката в Сирия след назначението му, като добави: " Налице са голям брой доказателства, че се приготвят химически оръжия. "

Белият дом предизвести, че Съединени американски щати и техните съдружници ще отговорят " бързо и пламенно ", в случай че държавните сили употребяват химически оръжия в всеобщо предстоящото нахлуване към Идлиб.

Джефри акцентира, че нахлуване на съветски и сирийски сили, както и потреблението на химически оръжия, ще отприщи големи потоци от бежанци в Югоизточна Турция или региони в Сирия под контрола на Турция.

Сирийският президент Башар Асад струпа армията си и съюзнически сили на фронтовите линии в северозападната част на страната, а съветски самолети се причислиха към бомбардировките против бунтовниците там, като въведения към възможна атака.

Съдбата на бунтовническата цитадела в и към провинция Идлиб ще бъде решавана на среща на високо ниво в Техеран през днешния ден сред водачите на съдружниците на Асад Русия и Иран, както и от Турция, която е съюзничка на бунтовниците.

" Ще узнаем до някаква степен през днешния ден дали руснаците желаят да реализират компромис с турците ", означи Джефри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР