Има милиони причини да избягваме да се гневим. Не само

...
Има милиони причини да избягваме да се гневим. Не само
Коментари Харесай

Положителните страни: 6 ползи от това да се разгневите

Има милиони аргументи да заобикаляме да се гневим. Не единствено се усещаме зле, нормално вършим глупави и рискови неща, когато сме гневни и по този начин гневът може да бъде себеунищожителен.

Заради това цивилизованите хора вършат всичко допустимо да угнетен, пренасочат и скрият гнева си. Повечето от нас одобряват гнева за неблагоразумен и се опитваме да го скрием и даже да не приказваме за него.
Но като всички страсти гневът има своите функционалности, които могат да имат и позитивни страни.
1. Гневът е мотивираща мощ
Изследванията демонстрират, че гневът може да ни придвижи съществено към реализиране на нашите цели и изключително при съществуването на проблеми и трудности пред тях.
Когато виждаме нещо като потребно, ние го желаеме повече когато сме гневни. Конструктивният гнят може да ви накара да се чувствате мощни и мощни и да ви тласне към постигането на това, което желаете.
2. Гневните хора са по-оптимистични
Може да звучи необичайно само че гневните хора имат нещо общо със щастливите хора. Това е тъй като са по-оптимистични.
3. Гневът може да бъде потребен за връзките
Гневът е естествена реакция, когато с нас са се отнесли зле и е метод да изразим и споделяме това възприятие за неправда. Но обществото ни споделя, че гневът е рисков и би трябвало да се скрие. Как въздейства това на персоналните ни връзки?
Странно или не, само че проучванията демонстрират, че потиснатият и прикрит яд в интимните връзки може да бъде гибелен за тях. Проблемът е, че когато скриете гнева си вашият сътрудник не знае, че прави нещо неверно. И по този начин продължава да го прави, а това сигурно не способства за връзката. Изразеният яд, в случай че е оневинен и ориентиран към намиране на позволение вместо единствено вентилиране в действителност може да помогне и да заздрави връзката.
4. Гневът може да ни помогне да опознаем себе си по-добре
Според едно проучване към една трета от интервюираните са зявили, че изразеният яд им е оказал помощ да видят личните си неточности.
5. Гневът понижава насилието
Въпреки че гневът доста постоянно предхожда физическото принуждение, той също може да понижи насилието. Основната причина за това е, че той емного мощен знак, че дадена обстановка би трябвало да се позволи. Когато другите видят този сигнал те са по-мотивирани да опитат и да успокоят гневната страна.
6. Гневът като тактика за преговаряне
Гневът може да бъде оневинен метод да получите това, което желаете. В проучване, отдадено на договарянията участниците са правили повече и по-големи отстъпки на гневни договарящи, в сравнение с спокойни договарящи.
Източник: Psy Blog
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР