Има милиарди галактики във Вселената, всяка от които с по

...
Има милиарди галактики във Вселената, всяка от които с по
Коментари Харесай

Поредна смайваща теория за извънземните: Не ги срещаме, защото...

Има милиарди галактики във Вселената, всяка от които с по трилион звезди, което значи, че в космоса има евентуално трилиони обитаеми планети. Но, в случай че това е по този начин и животът на Земята е кадърен да оцелява, за какво тогава не сме разкрили сигнали от интелигентни форми на живот? Нови изследвания допускат, че интелигентните извънземни все още не са се свързали с нас, тъй като са в хибернация, до момента в който изискванията във вселената не станат по по-благоприятни за тях, написа Вести бг.

Едно ново проучване твърди, че извънземните форми на живот най-вероятно са се трансферирали към цифрово битие, написа „ Дейли Мейл “ (Daily Mail). Да живееш живота си като машина би имало доста преимущества, като това да обработваш информация по-бързо и да бъдеш по-малко уязвим на заболявания и гибел.

Но суперкомпютрите, способни да обработват голямо количество информация е известно, че са по-ефективни при по-ниски температури. Това е по този начин, тъй като е належащо огромно количество сила за изстудяване на обработващата интензивност на супер бързата машина.

Според откривателите точно поради това извънземните, които водят живот като машини, са избрали да навлязат в хибернация, до момента в който климатичните условия във Вселената стартират да се охлаждат. Учените от университета в Оксфорд назовава това „ догадка за естивация* “ .

„ Ако една цивилизация желае да максимизира изчисленията, наподобява рационално да изпадне в естивация до далечното бъдеще, с цел да употребява по-ниските температури на околната среда “, настояват учените, ръководени от доктор Андерс Сандбърг в авторитетното издание Journal of British Interplanetary Society.

„ Ето за какво ние предлагаме хипотезата за естивация: повода, заради която не следим проявления на извънземни цивилизации е, че сега те са (предимно) неактивни и търпеливо чакат бъдещите галактически столетия “, допълват те.

Нивото на фоново лъчение на вселената сега е три градуса над нулата по Келвин (бел. ред. -270.15 градуса по Целзий), което може да е прекомерно горещо за живот на машини, споделят учените.

Тъй като обаче Вселената се уголемява и звездите умират в продължение на милиони години, евентуално е температурата да падне още веднъж до безспорната нула (-273.15 градуса по Целзий). Това би било идеалното време за извънземните да излязат от хибернация, настояват изследователит.

Според доктор Сандбърг един ден ние може да открием тези спящи форми на живот.

*естивация съставлява краткотраен физиологичен покой в развиването и размножаването на животните. Метаболизмът внезапно понижава, формообразувателните процеси стопират. В северните ширини – зимна диапауза (хибернация), в регионите с топъл изсъхнал климат – лятна диапауза (естивация)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР