Има математически изчисления, които показват, че с новите мутации, които

...
Има математически изчисления, които показват, че с новите мутации, които
Коментари Харесай

Наш лекар от Швейцария: Очаква ни още по-тежка зима, ако не ваксинираме достатъчно хора

 " Има математически калкулации, които демонстрират, че с новите разновидности, които имаме, честотата е към 75-80% от популацията ", заяви началникът на лабораторията по инфекции на мозъка в Берн доктор Аспарух Илиев в ефира на " България заран ".

" Министърът изпада в следващата предизборна акция. В момента се дават обещания за много необятна подготвеност. Бих бил доста внимателен с сходни изявления. Самото му изявление дава още една цифра, която не е вярна, а точно, че 800 000 са имунизираните. Само 800 000 в България са получили първата доза на имунизацията, същински подготвени с цялостния цикъл на имунизация са 200 000 ", акцентира специалистът.

Д-р Илиев прикани да се подхожда малко по-сериозно и да не се употребява пандемията като тематика за обещания, които след това не могат да бъдат изпълнени. 

" Ваксинирането би трябвало да е свързано с оптимално строги мерки за понижаване на заболеваемостта ", добави той.

" Това, което видяхме като държание на ръководещите рецесията в България, беше настигащо, а не самодейно. Случваха се събития, хората боледуваха. Обещанието за бързото събаряне на маските, без да е обяснено на хората за какво и по какъв начин се прави, крие опасности ", добави доктор Илиев.

Според него, в случай че не успеем да имунизираме задоволително хора и не бъдем внимателни, ни чака една по-тежка зима от миналата. 

Той добави, че имунитетът от прекарването на заболяването не е толкоз добър, колкото този от имунизацията. 

" Не съм уверен, че до края на лятото ще имаме толкоз ваксини в България, с цел да покрием тези проценти. С тази скорост на имунизиране и с тези дози, които идват, ние далеч не сме до тези 70% ", заяви специалистът в ефира на. 

Д-р Илиев е безапелационен, че всички ваксини са извънредно безвредни. 

" Мога да препоръчам безусловно която и да е от тях. Новите Ковид ваксини надскачат доста ваксини, които прилагаме в детска възраст ", добави той.

Според доктор Илиев, еднодозовите ваксини ще имат предимство пред двудозовите. Остава да забележим дали ще бъдат толкоз продължителни.

" Изследванията демонстрират, че след превозване на Ковид-19 имаме възпалителна реакция, която визира и мозъчните структури. Много от пациентите се оплакват от липса на централизация. Нашият мозък също е обиден от вируса. Когато имаме ваксина, тези резултати ги няма ", изясни експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР