Има липса на институционално лидерство и необходимост от институция или

...
Има липса на институционално лидерство и необходимост от институция или
Коментари Харесай

Богдан Милчев: В момента медиите управляват пътната безопасност

Има липса на институционално водачество и нужда от институция или съответен човек, който да бъде претрупан с отговорността за пътната сигурност. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

" Всички оферират ограничения, а резултат няма. Никой не носи отговорност за това, че няма резултат, а когато институциите са слаби, се появяват Емили Тротинетката, " Мис Силикон ", разнообразни неправителствени организации, които от екрана всеки ден ни демонстрират пътя по който да вървим, а не институциите, които са се отдръпнали от този развой. И тогава ролята на медиите става извънредно значима и значима. В момента медиите ръководят пътната сигурност, тъй като показвайки и продавайки новината, че някой кара с 260 км/ч, само че този някой пуска тази вест напълно следено към медиите, тъй като за него това е бизнес. Този инфлуенсър се нуждае от повече почитатели, с цел да взима повече пари. И когато го дават по малкия екран, по какъв начин полицията го е закопчала, още на идващия ден неговите такси и доходи се усилват по две ", изясни Милчев.

По думите му когато има недостиг на институционално водачество, медиите приказват, а околните на роднините вършат фондации: " Представяте ли си, тези, които са потърпевши, които кървят за своите близки, те вземат решение да взимат правораздаването и контрола на страната в свои ръце! Защото няма водачество. А те не схващат тази работа, тъй като в никакъв случай не са я работили. И всички министри и депутати отиват и се строяват да се снимат с тях, с цел да могат да лишават това публично напрежение и да могат да не престават да си правят другите далавери, които си ги вършат. Тоест, отново опираме до това - кой ще поеме отговорността за това, което се случва? Никой не желае да я поеме ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР