Има ли значение коя е леля Зина? Едва ли… Рецептата

...
Има ли значение коя е леля Зина? Едва ли… Рецептата
Коментари Харесай

Супата на леля Зина е хит в руските форуми! Очиства тялото от токсини и помага на имунната система

Има ли значение коя е вуйна Зина? Едва ли… Рецептата на нейната чорба се популяризира вирусно из групите във фейсбук, инстаграм и най-голямата онлайн обществена мрежа в Русия. Явно вуйна Зина сама е пуснала рецептата за своята чорба – в миналото, някъде. Кратката история гласи, че дамата постоянно подготвя тази чорба, към този момент в продължение на 17 години – толкоз са минали от времето, когато нейния брачен партньор е претърпял лек инсулт. Много дълго време, поради диетата, която трябвало да съблюдава, супата била главното, което неговата брачна половинка му приготвяла. И не тъй като не била майсторка на пелмените и други сходни вкусотии – напълно не! Чисто и просто супата се оказала същинско лекарство.

Тази чорба не просто засища – тя очиства тялото от отрови и оказва помощ на имунната система.

Не се знае от кое място вуйна Зина е взела рецептата, само че по нужните артикули, които трябват, с цел да се направи супата, можем да допускаме, че тя просто е решила да съчетае в едно всичко потребно за здравето – билки, зеленчуци и микроелементи.

И това е забавно: Този сок връща хората от гибелта! От десетилетия е шлагер по света, а лишава единствено две минути се направи- четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Ето и нужните артикули. Няма ограничения, всичко се поставя съгласно размера на тенджерата:
млад или остарял фасул
червени и жълти чушки
целина
малък морков
спанак
малък куп рукола или магданоз
броколи
1-2 ч.л. чесъново-джинджифилова паста (пасиран джинджифил и чесън)

подправки: кимион, кориандър, куркума, черен пипер, карамфил
морска сол (или нормална) на усет
зехтин или масло от ленено семе (слага се накрая)
половината от един лайм или лимон
тиквени семки

Как се прави?
1. В подобаващ съд слагате вода и боба, с цел да се свари. Може да добавите малко зехтин, с цел да стане по-мек.Сложете и подправките, които сте подбрали (от горе изредените). Подправките се поставят малко преди да сложите всичко останало, с цел да може да „ пуснат “ усет.
2. След това се поставят спанака, руколата, броколите, чушките и моркова, нярязани на линии.
3. Добавете още вода, в случай че е належащо. Оставете да ври 10 минути на спокоен огън. След това прибавете чесново-джинджифиловата паста (равни количества пресен корен от джинджифил и чесън се счукват или се смилат с блендер).
4. Накрая прибавете всичко останало, което не сте поставили до този миг – целината, магданоза, куркумата, лимона, солта и така нататък

Супата не се застройва. Куркумата ще ѝ придаде тоиз изкусително-златен жълт цвят, лимонът ще я подкисели, а тиквените семки са един прелестен свършек на тази толкоз вкусна и потребна чорба.

Може да разнообразите супата, като вместо млад зелен боб, сложите остарял боб или грах. Хубаво е остарелия боб да се накисва авансово предната нощ, с цел да може да се свари по-лесно.

Супата на вуйна Зина се употребява най-малко 3 пъти в седмицата, с цел да има резултат от нея.

Източник: lekuva.net
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР