Има ли яснота властта до какво ще доведе законовото предложение

...
Има ли яснота властта до какво ще доведе законовото предложение
Коментари Харесай

Дончев си призна, че в предложението за контрол на главния прокурор има много дупки

Има ли изясненост властта до какво ще докара законовото предложение за самостоятелен прокурор, който да проверява и в действителност управлява основния? Обясненията на вицепремиера Томислав Дончев пред Нова телевизия несъмнено навяват мисли, че към момента се стеле много мъгла.
Попитан дали е съответстващо самостоятелен прокурор да следи 7 години основния прокурор дали ще направи закононарушение от общ темперамент, а по-късно да вземем за пример отново да е зависещ на индивида, бил основен прокурор, Дончев отвърна в жанр практиката би трябвало да покаже. Той си призна и, че имало " доста въпроси, на които текстът не може да даде отговор ", визирайки законопроекта за въвеждане на самостоятелен прокурор, контролиращ основния. " Това е структурата, която сме постигнали ", и продължи с: " А вие по какъв начин оферирате "? Самият Дончев сподели и, че не е наясно какво друго ще прави самостоятелния прокурор, с изключение на да чака основният да направи закононарушение от общ темперамент.
Същевременно Дончев не видя като по-добро предложение визията на президента Румен Радев, че би трябвало да има смяна на конституцията, а не да се трансформира Наказателно-процесуалния кодекс. Де факто въпросът за Конституцията е дали основният прокурор да има и съгласно нея опция за " методологическо управление " на всички свои подчинени, когато са поели някакъв съответен случай. Ако няма такава опция, хипотетично всеки прокурор може да проверява държавен обвинител номер едно. Отделен е въпросът, че във Висшия правосъден съвет влизат хора, избирани от Народното събрание, а не целият състав да бъде избиран от съсловията на съдиите и прокурорите.
" Трудно е да се опише цялата обстановка с две думи. Все едно аз да кажа, че Виктор и Ади не си схващат от работата ". Така Дончев разяснява следващата остра замяна на реплики сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. Според него, когато рецензията е повсеместна, мъчно се извличало " рационално зърно ". И видя в думите на Борисов по адрес на Радев, че е лицемерен, право да бъде прочувствен.
Дончев изрично поддържа разпореждането на премиера Бойко Борисов да не се заплаща с държавни пари за коледни празненства в държавната администрация. Той изясни и, че още няма по какъв начин да се каже какъв брой ще коства нов държавен аероплан, откакто стана ясно, че ще бъде пенсиониран " Фалкон " -а.
За край Дончев установи, че с медиите в България има проблем, тъй като хем всеки си казвал каквото желае, даже в случай че е " някоя дивотия ", хем имало чувство по какъв начин медиите са притискани да мълчат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР