Има ли връзка възпитанието? На всеки му е приятно да получава

...
Има ли връзка възпитанието?
На всеки му е приятно да получава
Коментари Харесай

Защо милите думи ни се отразяват добре и защо ни е толкова трудно да ги изричаме?

Има ли връзка възпитанието?

На всеки му е прелестно да получава похвали. Защо са толкоз значими за нас? И за какво ни е толкоз мъчно да ги изричаме? Ето обяснението.

Белгийският свещеник и публицист Фил Босманс е споделил: „ Комплиментът е безоблачен лъч, облечен в думи “. А кой от нас не би се зарадвал на няколко светли и топли лъча, които да му подсладят деня и да го накарат да разцъфти? Нека предадем тази слънчева сила на обичаните си хора.

Чрез комплиментите показваме почитание и благодарност

Какво бихме били без всички тези обичани хора към нас, които ден след ден обогатяват живота ни? Нерядко обаче одобряваме поддръжката от другари, семейство и сътрудници за даденост. Ако я възприемаме по-осъзнато и по-често изричаме ласкателства, които идват от сърцето ни, ние също ще спечелим, тъй като ще си дадем сметка за какъв брой доста неща в живота можем да сме признателни. При това нормално става дума не за огромни, а за многочислените дребни неща от всекидневния живот. Едно простичко „ Благодаря ти, че през днешния ден се погрижи за покупките! “ значи също: „ Благодаря, виждам какъв брой си ангажиран, по тази причина съм ти признателна, че през днешния ден напазарува вместо мен. “ Ето за какво всеки човек отдава значение на комплиментите.

Защо ни е мъчно да се оправяме с комплиментите?

Според немския специалист по модерни форми на другарство и изразителност Александра Зиверс множеството хора са възпитани да бъдат сдържани и скромни и да не показват възприятията си. Но в никакъв случай не е късно да научим нещо ново изключително когато става дума за нашето благополучие и за щастието на околните ни. За тази цел е нужно всеки ден да работим върху себе си. Защото би трябвало да се научим освен да вършим, а и да одобряваме похвали. Последното също е проблем за мнозина. Един доброжелателен коментар по отношение на ефектна дреха или нова облага за дома, както и за това, че през днешния ден изглеждаме отлично, постоянно ни кара да се смущаваме. И ние бързаме да омаловажим красивия си пуловер, новата мебел или самите нас, единствено и единствено да не бъдем в центъра на вниманието. Вместо това би трябвало да отвърнем с висок глас: „ Благодаря, какъв брой общително от твоя страна! “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР