Има ли връзка между частния СС клуб“ на убития Мартин

...
Има ли връзка между частния СС клуб“ на убития Мартин
Коментари Харесай

Съпругата на Петьо Петров-Еврото продала на самата себе си мезонет, собственост на Нотариуса

Има ли връзка сред частния „ Секретен сътрудник клуб “ на убития Мартин Божанов-Нотариуса и кръга „ Осемте Джуджета “ на търсения някогашен следовател Петьо Петров-Еврото? Любопитен е обстоятелството, че някогашната брачна половинка на Еврото живее в мезонет, платен от Нотариуса. Сделката е още по-скандална, тъй като следствие на бТВ сподели, че съпругата на Петьо Еврото е продала сама на себе си парцел, притежаван от Мартин Божанов-Нотариуса.

 

Клубът на Нотариуса и ресторантът на Еврото станаха известни след следствия на Антикорупционен фонд, като секрети терени на търговия с въздействие върху магистрати при повдигането на обвинявания и решаването на правосъдни каузи.

 

 Нови разкрития! Съпругата на Петьо Петров-Еврото продала на самата себе си мезонет, благосъстоятелност на Нотариуса - 2

 

„ Секретен сътрудник клуб “ е благосъстоятелност на убития преди три седмици Мартин Божанов-Нотариуса – мъжът, който доби популярност от следствието на Антикорупционен фонд през 2021 година за прокурорски рекет върху предприемача Веселин Денков и приятелката му Ивайла Бакалова. В тази постройка пък е парцелът, който Божанов посредством своя компания е продал на Любена Павлова - основна фигура в изявленията за рекет и търговия с въздействие в ресторанта на Петьо Еврото „ Осемте джуджета “.

 

Сделката е станала през 2022 година, когато Любена към момента е брачна половинка на Петров и носи семейството му. Данните от имотния указател са представени и от уеб страницата „ Бърд “. Нотариалният акт за продажбата на мезонета обаче дава още забавни елементи.

 

Любена е вписана освен като покупател, а и като прокурист на продавача, т.е. на компанията на Божанов – „ Клеманн “. Божанов ѝ е дал пълномощие да се разпорежда с компанията, която пък до 2020 година официално е притежател на тайнствения „ Секретен сътрудник клуб “. Продаденият мезонет на Любена се намира и покрай дома на Божанов, където беше открит убит.

 

„ Любена Петрова като прокурист на шефа на сдружението притежател на парцела го продава на себе си, като Любена Петрова е физическото лице. Това документира връзката сред нея и Мартин Божанов с тази договорка и надлежно може да се каже, че е индикация и за връзката сред групите на Еврото и Нотариуса, доколкото Любена Петрова и сама е заявявала, че малко или доста е взела участие в дейностите на Петьо Петров “, твърди юристът от Антикорупционен фонд Андрей Янкулов.

 

bTV пита и самата Любена за договорката с Божанов. Тя отхвърля да застане пред камерата, само че се съгласява да приказва по телефона.

 

„ Единствената ми връзка е, че съм купила от него апартамент, както и че се оказа, че сме живели на към 500 метра едни от различен – нямах концепция, че е живял покрай мен. Не съм му проверявала компанията или какво друго има. Аз съм се интересувала от един апартамент, който съм закупила – взех го на прилични пари. Мой си е, в него пребивавам “, твърди тя.

 

Любена Петрова купува 313 квадрата мезонет и гаражи на цена от 250 000 евро.

Колкото до връзките ѝ с Божанов, тя споделя: „ Не искам да споделям, в случай че би трябвало да съм почтена. Познавах го, не е било по линия на правосъдната система и такива нелепости “. Отрича да има връзка сред Нотариуса и Еврото.

 

„ Да, с цел да мога да си изповядам договорката сама, в смисъл да не идва и той при нотариуса “, по този начин Любена изяснява съществуването на нотариален акт, в който написа, че тя е прокурист на компания „ Клеманн “.

 

Бившата брачна половинка на Петьо Петров отхвърля да знае за частния клуб на Божанов, който в този момент се ревизира за търговия с въздействие. Написаното в нотариалния акт обаче повдига подозрения, споделя Андрей Янкулов. „ Показва едни по-особени връзки на доверие сред двамата, откакто тъкмо по този метод е изповядана договорката с подобен вид пълномощие “, изяснява той.

 

Още преди седмица връзка сред кръговете на въздействие към „ Секретен сътрудник клуб “ и „ Осемте джуджета “ потърси и изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. „ Едно име излиза пред скобите – това на някогашния основен прокурор “, сподели тогава той.

 

Иван Гешев пък незабавно отвърна, че ще съди всички, които излизат с погрешна информация за него. „ Радвам се, че съм изкаран пред скобите, тъй като вътре в тях се намират хора, до които в никакъв случай не съм желал да заставам. Все отново на фотографията с Петьо Еврото очевидно е Борислав Сарафов “, написа той в обществените мрежи.

 

Въпросът е по какъв начин прокуратурата ще потвърди данните за търговия с въздействия, рекет и подкупи и ще бъдат ли упрекнати съответни магистрати?

„ Те самите ще се саморазследват, което е някак си мъчно да се случи обективно и независимо, тъй като сами разбирате с тези взаимни обвинявания, всеки един ще гледа да неглижира личното си присъединяване и да подчертава върху присъединяване на някой различен “, твърди юрист Янкулов.

 

Той счита, че всичко е въпрос на надзор от страна на Народното събрание. Народното събрание има право да изиска и проучва данните по случаите Нотариуса и Еврото в профилираните съдилища, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Това съгласно Янкулов ще хвърли светлина върху аферите на правосъдната власт и ще обезпечи публичен напън против тях.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР