"Има ли умряло куче”, били първите думи на Йордан Карагьозов,

...
"Има ли умряло куче”, били първите думи на Йордан Карагьозов,
Коментари Харесай

Има ли умряло мое куче, питал собственикът на животните убийци


"Има ли умряло куче”, били първите думи на Йордан Карагьозов, откакто дошъл на мястото, където 5 от неговите четириноги - порода Кане корсо, нахапаха до гибел 39-годишния Димитър. Трагедията е станала в четвъртък сутринта в софийското с. Владо Тричков. Безотговорният собственик, оставил кучетата си на самотек, беше арестуван.

Димитър живеел с майка си Наташа, за която се грижел, тъй като тя била прекарала инсулт. Двамата живеели от пенсията ѝ, която била 300 лева

Сутринта Димитър тръгнал от вкъщи им в местността Говедарника, с цел да купи нещо сладко. “Много ги обичаше, вземаше ги на вересия от магазина, а след това вуйчо му плащаше сметката с пенсията на Наташа”, описаха съседи на умрелия мъж. След като си купил вафла, която изял, тръгнал нагоре с лимонада и кафе в ръка.

Тогава 5-те кучета на 41-годишния Йордан Карагьозов го пресрещнали по черния път и го нападнали. Ръфали го свиреп.

“Беше нахапан на всички места, ходилото беше откъснато, едното око го нямаше, ръцете съвсем бяха изядени”, описа комшия на Димитър. “Успях да го разпозная по облеклата поради характерната жилетка”, добави той. Мъжът обаче останал шокиран от държанието на притежателя на кучетата, който се интересувал единствено от здравето на своите любимци.

“Не е локален. Дойде във Владо Тричков и купи 3-етажна къща за животните. Разказа ни, че преди ги отглеждал в Шумен, само че хората подавали сигнали, че подвигат звук и атакуват. За благополучие, там не е имало смъртен случай, само че Йордан ни изясни, че общината го принудила да реалокира кучетата си”, сподели съседът Любо.

Веднага откакто купил къщата през 2016 година, Йордан оставил кучетата си - 5 огромни и 7 бебета, да се движат свободно из двора и къщата. Идвал през 1-2 дни, с цел да ги храни, и си тръгвал.

Животните обаче съумели да се измъкнат и умъртвили овчарката на комшия. Намирали и пролуки в оградата отдясно, където живеят пенсионерите Семо и Гинка Георгиеви. Йордан даже предложил на тях и на други съседи да си купят от животните, които отглеждал за развъд. Тарифата била 400 лева за женско и 300 лева за мъжко. Той поддържал и Фейсбук страница на развъдника.

На обвиняванията на съседи, че кучета му излизат, пък отговарял безочливо. “Не се тормозете, в случай че не сте в двора ми, няма да ви нападнат”, твърдял той.

На рецензии във Фейсбук, че човек бил заставен да бяга, подгонен от кучетата му, дал отговор присмехулно. “Интересно ми е по какъв начин колкото да се отърва, тъй като, в случай че куче желае да догони и изяде човек, няма да има колкото да. Може да се пробваш на международно по лека атлетика, щом надбягваш куче. Юсеин Болт ряпа да яде”, разяснява Йордан. Все отново дава обещание да потърси дупката в оградата, от която животните се измъкнали.

“Нищо не оправи. Кучетата ни унищожиха цялата годишна продукция, вечер вият и не можем да спим. Сами платихме, с цел да се оправи оградата”, изясни съседът Семо. Той подал сигнал до полицията и община Своге през 2016 година

“Бил е предизвестен да се грижи за кучетата, като общината е трябвало да го контролира”, сподели окръжната прокурорка на София Наталия Николова. Тя разясни, че Йордан ще бъде упрекнат, че не е положил задоволително грижи за четириногите. Животните били откарани във ветеринарна клиника “Връбница”./www.dnes.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР