„Има ли украинци в хотела ви?“Това е най-честият въпрос, който

...
„Има ли украинци в хотела ви?“Това е най-честият въпрос, който
Коментари Харесай

„Има ли украинци в хотела ви?“: Това питат туристите в Поморие

„ Има ли украинци в хотела ви? “

Това е най-честият въпрос, който хотелиерите от Поморие чуват, когато получат питане за резервация за сезона. Това споделиха от локалния отрасъл на среща по подготовката за сезона, инициирана от общината. Хотелиерите показаха терзанието си, че 31 май изтича държавната стратегия, обезпечаваща престоя на украинците, а към момента няма инструкции по какъв начин и по кое време те ще бъдат преместени в държавни бази, съобщи.

Кметът Иван Алексиев се ангажира да изпрати питане с гледище за изясненост до Министерството на туризма. Градоначалникът заяви, че към 10 май 715 са украинците, публично регистрирани в хотели в Поморие съгласно системата ЕСТИ, 200 са настанени в Ахелой. По думите на локалните огромен е и броят на тези, които живеят в частни квартири.

„ Ако се абстрахираме от украинските жители, които ще бъдат най-вече спрямо другите националности, курортът ще разчита на румънци, за привличането на които се работи, в това число с контракт за медийно отразяване и разпространение на събития в Община Поморие на пазар „ Румъния “, германци, словаци, чехи, поляци “, се показва в разбора, направен от администрацията за идния сезон и показан пред туроператори, хотелиери, ресторантьори и жители. Най-много ще са българските туристи, само че по-малко от друга година.

8 неподходящи фактори регистрира Община Поморие за идния летен сезон, измежду тях рецесията с газа и петрола, войната в Украйна, бежанската вълна и отлив на туристи към конкурентни дестинации Турция и Гърция. Въпреки това се обрисува последователно възобновяване на туристически бранш като осъществените нощувки се чака да доближат сред 60 и 80% от тези през мощната 2019-та година, сочи още анализът. На базата на записванията все още от сектора не споделиха този оптимизъм. Другото огромно незнайно, което показаха е, неяснотата към цените на чадърите и шезлонгите, което също основен фактор за избора на дестинация по отмора от българите.

От общината предложиха да се създават уикенд и тематични пакети.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР