Има ли срастване на престъпността с политиката? Под такава рубрика

...
Има ли срастване на престъпността с политиката? Под такава рубрика
Коментари Харесай

Очите и политиците

Има ли слепване на престъпността с политиката? Под такава графа две малките екрани чоплят тематиката за Митьо Очите, който бе задържан в Истанбул в компанията на общинаря от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев и есксдепутата от Движение за права и свободи Несрин Узун.

Добро утро, драги фенове. Въпросът, дефиниран в тая графа е равностоен на питането двукрилният дрешник има ли две порти. Трябва да си безумен или на възраст до 6 години, с цел да питаш може ли групировката на Митьо, или която и да е друга да я бъде без политическата корупция. Естествено, че престъпните престижи заплащат – на служители на реда да не ги закачат, на прокурори и съдии, в случай че стане гаф, и несъмнено, на политици с въздействие. И перат пари в комбина с кметове, министри, депутати, с цел да е част от бизнеса им законен. И спонсорират избори за целта- хвърлят пачки за концерти, за плакати, за платените места в листите на партиите, които заемат и персонално от време на време. Предпочитат партии, които са на власт, само че дават и на тия, които могат да ги сменят.

Прокуратурата заслужи похвали, като спипа двама продажници от две опозиционни партии. И ще заслужи отново, в случай че спипа още – и от ръководещите. Не го ли направи, това следствие, с политическата олелия край него рискува напълно да замязя на комедия. Защото в целия свят по формулировка „ мафията е общуване на незаконните групировки с властта –съдебна и изпълнителна “. А у нас, в случай че съдим по отрепките от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, задържани с Митьо, излиза, че групировките съжителстват… единствено с опозицията. Комично.

Разбира се, бихме могли да допуснем, че Митьо Очите, прочут още като Премиера на престъпността по Южното Черноморие, няма нищо общо с болшинството в локалния парламент, със правосъдните шефове, с ОД Министерство на вътрешните работи. Да допуснем. Но по какъв начин да си разбираем, че няма кореспондент, съумял да вземе коментар за Бенчо от всички групи в общинския съвет? Поканени бяха да разясняват негови сътрудници от Българска социалистическа партия, ГЕРБ, ПФ, Движение за права и свободи и разните му обединения, само че се отзоваха единствено двама от левите, с цел да му желаят оставката – кой знай по своя воля или по заръка от „ Позитано “… Другите отхвърлиха – били в „ положителни връзки “ с него. Нима? Понеже е интелигентен? Или хубав? Или тъй като са му на хранилката?

Кой е Бенчо? Зърнопроизводител, милионер, благословен собственик на ролс ройс и жител на дворец в Кошарица, общителен хазаин на всички министър председатели и президенти, както декларира. Фен на Бойко, който назовава „ мъжага “, труженик на концепцията „ Българска социалистическа партия и ГЕРБ дружно “– т.е. на държавно управление без съпротива и затова на тишина, здравословна за корупционните практики. Номиниран е за общинар от съюз на пенсионери, определен е с преференции(!) по гражданската квота на Българска социалистическа партия и е повдигнат в зам.-председател на съвета с гласове на ГЕРБ. Чий избор е в действителност той? На остарялото потомство? Де, бре. Избор е на тия, с които е в спекулация. Сам споделя, че концепциите му са си негови персонални и щом го пъди Корнелия, с други ще си ги осъществя. Ще ги осъществя, ами. Има бол приятели мераклии, а за другарството си с Митьо няма да лежи.

Видяхте ли изявлението с Иван Владимиров, някогашния началник на бургаската престъпна полиция, в този момент шеф на „ Аркус “ – мощната охранителна компания, в която Митьо е управител или „ меринджей “ по думите на една ядосана циганка…Ако не сте, пуснете си го на запис, с цел да научите какво е мафия. Има в него един въпрос, който е показателен: разпитван ли е Иван от ГДБОП в миналото? Не бил разпитван в никакъв случай -дори и след престрелката, в която меринджеят му предвождаше група от „ Аркус “. Я! Защо? Да не е, тъй като някогашните му сътрудници всичко си знаят? Като да вземем за пример, че охранителите викат „ шефе “ не на Иван, а на Митьо. Че не Иван, а Митьо намира топклиенти на компанията – държавни и общински. Че не Иван, а Митьо върти с политици престъпния бизнес, без който не се печелят току-така публични поръчки с ниски цени. И че синът на Иван е оня зам.-шеф на затвор, който пандизчии уличиха в доставка на дрога; И че съдружникът му Сашо Японеца бе погубен в същата престрелка, в която бе ранен Митьо и делът му наследи точно Бенчо, позорът на опозицията…Ако ченгетата не знаят това, значи са най-незнаещите в бургаско и не си заслужават заплатите. Ако го знаят, за какво го не го разплетат? Да не би да е, тъй като плетката минава и през техните началници, и през кмета на Бургас, и през жълтите павета дори!… Тук по липса на място спестяваме имената на шефовете в Национален осигурителен институт, пристанището, митниците, учебните заведения и други, наели „ Аркус “ за защита. Знаем по какъв начин. С контракт за 20 души, а 10 ги пазят и разликата се дели под масата.

Дали ще има още арести поради Митьо? Вероятно не, въпреки че приятелите му бият на очи. И като няма? Ами нищо. Корупционният бизнес ще продължи. Дори и в случай че се наложи Митьо, за очи, да влезе малко в килия. Не му е първица оттова да пласира хероин, проститутки и други такива, които са част от туристическия ни бизнес. Също както братовчедите, котараците и суджуците са част от политиката.

Между другото, на бас, че Митьо ще се върне в родината и без да чака екстрадиция. Нима не би предпочел наш арест пред турски? Помните ли, като търпеше присъда за наркотрафик по какъв начин закачаше сервитьорките и си ближеше сладоледа на плажа? Беше сключил тогава съглашение с магистратурата. И в този момент ще подписа несъмнено, още повече, че – инцидентно или без да желае – направи на ръководещите услуга. Ама нали магистратите били самостоятелни от ръководещите, макар, че те в Народно събрание избират кадровиците, които ги уволняват и назначават? Да, бе!

Тъй или инак, турските арести били неприятни. Но в тукашните за Митьо няма ужасно. Той и диагнози има, и рани от патрони, и му се поставят медицински грижи. А след абсурда с оковите на Иванчева, няма да му поставят дори вериги.

Репутационен риск


Зам.-главният прокурор И. Гешев съобщи, че карцерът на Митьо с политици бил за него репутационен плюс, а за други бил минус. Но за кои? Арестът е плюс, с изключение на за Митьо, и за държавното управление. Стана плюс и за опозицията, откакто Бенчо съобщи, че от всички големци не познава единствено Корнелия Нинова. Не е минус и за Министерство на вътрешните работи. То си мълчи. Говори прокуратурата. Тя поема репутационният риск. Министерство на вътрешните работи може би има обица на ухото от присъдите за приказливите акции на Цветанов –„ Октоподи “, „ Медузи “, „ Дедесари “…Или министърът е хитрец? Прокурорите да дават отговор! Да кажат те за какво погребалната организация с лепенка на компанията, в която Митьо е мериджей, заплаща след палежи по 100 лева на заравяне? Защо се върна рекетът с лепенките на ВИС и СИК! Или не си е отивал?
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР