Има ли политически заговор да бъде овладяно Националното бюро за

...
Има ли политически заговор да бъде овладяно Националното бюро за
Коментари Харесай

Бюрото за контрол на СРС изглежда при всяко положение ще отиде в орбита на Пеевски

Има ли политически скрит план да бъде овладяно Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКСРС)? Твърдо съмнение, че е тъкмо по този начин прави " Факти.БГ " в собствен материал.
Според информацията най-голямо терзание поради нарушаване на закона основава кандидатурата на Пламен Колев Иванов, който е повдигнат от партията на Веселин Марешки - " Воля ". Иванов е настоящ чиновник на ДАНС, а според член 45-47 от Закона за ДАНС кандидатурата му без да е напуснал службата може да се пояснява и като законово нарушаване. " Това е порочната скица " win – win ". И в двата случая Пламен Иванов печели. В този случай обаче губят жителите и демокрацията ", написа в материала.
Не по-малко забавно е предлагането на Движение за права и свободи за заместител на досегашния началник на Бюрото Бойко Рашков, който се трансформира в доста неуместна фигура за всички преобладаващи политически кръгове. Рашков разгласи пред Народното събрание, че основният прокурор Сотир Цацаров персонално е наредил да не се дават материали на Бюрото при инспекции има ли непозволено подслушване. Сега предлагането на Движение за права и свободи е Бюрото да бъде поето от Илко Димитров Желязков. Той беше настоящ шеф в Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " по времето, когато Делян Пеевски отговаряше за запаса в държавното управление на Тройната коалиция - беше зам.-министър на държавната политика при бедствия и повреди. Същевременно по това време Желязков е ръководител на съвета на шефовете на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " АД, както е и член на Съвета на шефовете на комерсиалното сдружение " Ай Си Джи Би " АД, твърди " Факти.БГ ". Само че и това е в нарушаване на Закона за държавния чиновник – тъй като държавен чиновник не може да е част от ръководството на търговски сдружения.
Освен това, съгласно " Терминал 3 ", Желязков е бил шеф на бранш в направление " А " на НСС. През 2001 година обаче е освободен от структурите на службата за сигурност като съгласно изявления в медиите, отстраняването му е за корист с информация, непочтеност и корупция.
Фаворитът на Българска социалистическа партия пък е Илия Ангелов Ганев. От 1986 до 2003 година управлява пожарната работа в Пещера, като минава курс за преквалификация в Академията на Министерство на вътрешните работи малко откакто поема пожарната работа, а по тези години това е невероятно без да си член на Българска комунистическа партия. Между 2004 година и 2012 година той е член Държавната комисия по сигурността на информацията от квотата на социалистите. След това влиза в Бюрото и желае да го оглави, преди да се пенсионира, показват от " Факти.БГ ". И прибавят, че с кандидатурата на Ганев Българска социалистическа партия в действителност отхвърля да поддържа Рашков, откакто в ГЕРБ е имало настроения той да си остане началник, с цел да изглеждаме по-добре в очите на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР