Има ли още наши и ваши в разпореждането с общинските

...
Има ли още наши и ваши в разпореждането с общинските
Коментари Харесай

Наематели правят ремонти за хиляди левове като на свое

Има ли още наши и ваши в разпореждането с общинските парцели Раздават жилища на стомах в махалата Главният правист в общината се отхвърли от квартира Кметът поставя завършек на привилегиите за жилища

„ Жилфонд ” ремонтира с бюджетни средства единствено жилища от два фонда  - „ Резервен ”, където се настаняват изпадналите в неволя и тежко заболели, останали без дом, и " Ведомствен ". Това изясни шефът на общинското дружество Минко Кафтански във връзка на смайващата история с пловдивчанка, получила ключове от  разбит апартамент. Жилището беше ремонтирано по разпореждането на кмета Иван Тотев  спешно и по изключение след предаване по „ Господари на ефира ”, тъй като е от различен фонд - „ Настаняване чартърен ”.

Ангажимента за ремонт на квартири, чието положение е неприятно, поемат самите наематели. Подписват декларация, че ще възстановят жилището за своя сметка, описа шефът на „ Жилфонд ”.  Например в общински апартамент на бул. „ Александър Стамболийски ” 56  сега стремително кипи ремонт, откакто на 28 февруари тази година новите наематели са подписали контракт.

Месечният наем за въпросното жилище е 48 лв., което евентуално стимулира новите стопани да вършат усъвършенствания за хиляди левове като на свое. Другият вид е, хората да имат гаранция, че скоро ще станат притежатели на общинския апартамент и по тази причина да го ремонтират толкоз самоуверено. 

Който не желае да харчи пари или просто ги няма, се отхвърля от квартирата, макар че са я чакали с години.  

Предприятието стопанисва 3437 жилището, от които 1700 са в „ Източен ” и най-много в „ Столипиново ”, и 244 къщи. Бройката се трансформира, тъй като на всяка сесия  се гласоподават продажби.  Годишно за ремонт предприятието разполага със 130 000 лв. плюс 186 900 лв. за материали. Тези пари не са предопределени единствено за поддръжка на жилищата, а и за други действия.

Майсторите на „ Жилфонд ” кърпеха тези дни да вземем за пример дупките на централния площад, а също така им се разпорежда работа в детските заведения. Със същите средства са поправили неотдавна покривът на бившето кметство на " Източен " на ул. " Лев Толстой ", където се реалокира Инспекторатът. 

За настоящите поправки на спортната база парите са още по-символични - 20 000 лв., а 59 000 лв. са заделени за материали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР